Äppel & Karamelltårta
Äppelkakan:
250 g smält och avsvalnat margarin
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 msk mjölk
6 äpplen skalade
3 tsk kanel
Gör så här:
- Vispa margarinet och sockret pösigt.
- Tillsätt ett ägg i taget och vispa samman emellan varje ägg.
- Rör i mjölet och bakpulvret.
- Rör i mjölken.
- Blanda samman till en fin smet.
- Ta fram 3 springformar, 20 cm i diameter.
- Fördela smeten jämnt i de 3 smorda och bröade formarna.
- Skala och skiva äpplena.
- Tryck ner äpplena i smeten.
- Strö lite kanel över varje kaka.
- Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter.
- Låt svalna helt på galler.
Karamellgrädden:
1 burk sötad kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
Gör så här:
- Koka den kondenserade mjölken i 3 timmar.
- Låt den svalna helt och häll på burk.
- Ta fram en bunke där du häller upp den kondenserade mjölken och grädden.
- Vispa tills det har samma konsistens som vispad grädde.
- Lägg ihop din kaka: Börja med en äpplekaka, täck den med karamellgrädde. upprepa proceduren och avsluta med en äpplekaka på toppen.
- Förvara kakan i kylen.

Kommentarer
Trackback