Äppel & Karamelltårta

Äppelkakan:
250 g smält och avsvalnat margarin
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 msk mjölk
6 äpplen skalade
3 tsk kanel

Gör så här:
  1. Vispa margarinet och sockret pösigt.
  2. Tillsätt ett ägg i taget och vispa samman emellan varje ägg.
  3. Rör i mjölet och bakpulvret.
  4. Rör i mjölken.
  5. Blanda samman till en fin smet.
  6. Ta fram 3 springformar, 20 cm i diameter.
  7. Fördela smeten jämnt i de 3 smorda och bröade formarna.
  8. Skala och skiva äpplena.
  9. Tryck ner äpplena i smeten.
  10. Strö lite kanel över varje kaka.
  11. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter.
  12. Låt svalna helt på galler.
Karamellgrädden:
1 burk sötad kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde

Gör så här:
  1. Koka den kondenserade mjölken i 3 timmar.
  2. Låt den svalna helt och häll på burk.
  3. Ta fram en bunke där du häller upp den kondenserade mjölken och grädden.
  4. Vispa tills det har samma konsistens som vispad grädde.
  5. Lägg ihop din kaka: Börja med en äpplekaka, täck den med karamellgrädde. upprepa proceduren och avsluta med en äpplekaka på toppen.
  6. Förvara kakan i kylen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0