Nougathjärta
6-8 bitar
Hjärtat:
100 g smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 krm salt
½ dl hackad sötmandel
100 g kyld mjuk nougat
Garneringen:
1 ½ dl vispgrädde 27%
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smör och låt det svalna.
- Vispa upp ägg och socker.
- Sikta ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver, kakao och salt.
- Blanda försiktigt ner mjölblandningen tillsammans med smöret och mandeln i äggsmeten.
- Häll smeten i en smord och bröad hjärtform som rymmer minst 1 liter.
- Grädda i ugnen i ca 28-30 minuter.
- Hyvla eller riv nougaten genast över den varma kakan. Bred ut när de smält lite.
- Låt kakan kallna.
- Vispa grädden och smaksätt ev med lite vaniljsocker (1 tsk).
- Spritsa grädden över kakans kanter eller servera den brevid.

Kommentarer
Trackback