Nougathjärta

6-8 bitar

Hjärtat:
100 g smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 krm salt
½ dl hackad sötmandel
100 g kyld mjuk nougat

Garneringen:
1 ½ dl vispgrädde 27%

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smör och låt det svalna.
  3. Vispa upp ägg och socker.
  4. Sikta ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver, kakao och salt.
  5. Blanda försiktigt ner mjölblandningen tillsammans med smöret och mandeln i äggsmeten.
  6. Häll smeten i en smord och bröad hjärtform som rymmer minst 1 liter.
  7. Grädda i ugnen i ca 28-30 minuter.
  8. Hyvla eller riv nougaten genast över den varma kakan. Bred ut när de smält lite.
  9. Låt kakan kallna.
  10. Vispa grädden och smaksätt ev med lite vaniljsocker (1 tsk).
  11. Spritsa grädden över kakans kanter eller servera den brevid.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0