Morotskaks Rulltårta
Ca 12 portioner
Morotskakan:
2 ägg
50 g smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
3 dl fint rivna morötter
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Fyllningen:
75 g smör
3 dl florsocker
100 g Philadelphiaost
1 ½ tsk vaniljsocker
1 msk pressad limesaft
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker.
- Vispa ihop smör och socker till en luftig smet. Blanda sen i äggen och de torra ingredienserna.
- Rör ner de rivna morötterna.
- Häll smeten i en ugnsplåt.
- Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter.
- Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper och låt den svalna.
- Gör fyllningen.
- Bred på fyllningen på kakan och rulla ihop den.

Kommentarer
Trackback