Frusen Choklad Mudcake
Botten:
9 digestivekex
85 g smör
Fyllningen:
200 g mörk choklad
200 g Philadelphiaost
150 g socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg (gulor och vitor för sig)
2 ½ dl vispgrädde
Gör så här:
- Smält smöret.
- Smula sönder kexen i en matberedare.
- Häll smöret över kexen och blanda väl.
- Truck ut i en springform och ställ in i kylen.
- Smält chokladen i vattenbad och låt svalna.
- Rör ihop Philadelphiaosten med 100 g socker och vaniljsocker.
- Blanda i äggulor och chokladen och blanda noga.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt resten av sockret.
- Vänd ner marängen i chokladsmeten.
- Vispa grädde till skum och blanda den med den andra smeten.
- Häll smeten över kakbottnen.
- Låt stå i frysen över natten.

Kommentarer
Trackback