Frusen Choklad Mudcake

Botten:
9 digestivekex
85 g smör

Fyllningen:
200 g mörk choklad
200 g Philadelphiaost
150 g socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg (gulor och vitor för sig)
2 ½ dl vispgrädde

Gör så här:
  1. Smält smöret.
  2. Smula sönder kexen i en matberedare.
  3. Häll smöret över kexen och blanda väl.
  4. Truck ut i en springform och ställ in i kylen.
  5. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna.
  6. Rör ihop Philadelphiaosten med 100 g socker och vaniljsocker.
  7. Blanda i äggulor och chokladen och blanda noga.
  8. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt resten av sockret.
  9. Vänd ner marängen i chokladsmeten.
  10. Vispa grädde till skum och blanda den med den andra smeten.
  11. Häll smeten över kakbottnen.
  12. Låt stå i frysen över natten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0