Daimchoklad Kladdkaka
Kladdkakan:
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
1 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 nypa salt
1 dubbel Daim (56 g)
Grädden:
2 ½ dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 ½ msk kakao
1 dubbel Daim
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smör och hacka chokladen över ett vattenbad. Rör om och låt det svalna lite.
- Vispa ägg och socker för hand och rör ner i chokladsmeten.
- Rör ihop mjöl och salt, blanda ner det i smeten. Rör om tills smeten är jämn.
- Hacka daimen och rör ner i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad springform.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15-17 minuter.
- Låt kakan svalna i formen och ställ den i frysen i ca 60 minuter eller i kylen över natten.
- Vispa grädden tillsammans med florsocker och kakao.
- Hacka daimen och rör ner hälften i grädden.
- Bred grädden över kakan.
- Strö resterande daim över grädden.

Kommentarer
Trackback