Daimchoklad Kladdkaka

Kladdkakan:
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
1 ½ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 nypa salt
1 dubbel Daim (56 g)

Grädden:
2 ½ dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 ½ msk kakao
1 dubbel Daim

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smör och hacka chokladen över ett vattenbad. Rör om och låt det svalna lite.
  3. Vispa ägg och socker för hand och rör ner i chokladsmeten.
  4. Rör ihop mjöl och salt, blanda ner det i smeten. Rör om tills smeten är jämn.
  5. Hacka daimen och rör ner i smeten.
  6. Häll smeten i en smord och bröad springform.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-17 minuter.
  8. Låt kakan svalna i formen och ställ den i frysen i ca 60 minuter eller i kylen över natten.
  9. Vispa grädden tillsammans med florsocker och kakao.
  10. Hacka daimen och rör ner hälften i grädden.
  11. Bred grädden över kakan.
  12. Strö resterande daim över grädden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0