Chokladpudding Bulle
Bullarna:
2 dl mjölk
25 g jäst
75 g smör
3 msk socker
1 ägg
8 dl vetemjöl
Fyllningen:
Ca 4 dl chokladpudding
Garneringen:
Smält smör
O´boy pulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Värm mjölken till 37 grader och lös upp lite av jästen.
- Rör ner smöret och socker smidigt.
- Tillsätt ägg, jäst, degspad och rör om.
- Tillsätt mjöl och rör om till en smidig deg.
- Låt jäsa under duk till dubbel storlek.
- Gör chokladpuddingen.
- Kavla ut degen till en stor fyrkantig kaka.
- Ta med några runda mått ut kakor, ca 9 cm i diameter.
- Lägg på en klick chokladpudding och nyp ihop bullen till ett litet knyte.
- Lägg bullarna på en plåt med skarven neråt.
- Låt bullarna jäsa väl.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Smält smör och pensla på bullarna och doppa dom i O´boy pulver.

Kommentarer
Trackback