Chokladfondant

Ca 10 stycken

Ingredienserna:
250 g mörk choklad minst 70% kakao
8 ägg
Ca 4 1/4 dl florsocker
225 g smör
Ca 1 ½ dl vetemjöl

Gör så här:
  1. Smält choklad och smör i vattenbad.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt.
  3. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten.
  4. Vispa ner mjölet.
  5. Låt stå i kylen i minst 2 timmar men helst över natten.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Smöra 10 släta muffinsformar och pudra insidan lätt med mjöl.
  8. Skeda upp smeten i formarna.
  9. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  10. Fondanterna ska vara helt lösa i mitten och ha en fast skorpa på utsidan.
  11. Servera direkt med glass eller grädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0