Kola Cheesecake Med Pekan

12 bitar

Ingredienserna:
200 g smulade Digestivekex
1 dl hackade pekannötter
4 dl mörkt muscovadosocker
100 g smält osaltat smör
450 g Philadelphiaost
2 ½ dl créme fraiche
1 msk maizena
1 krm vaniljpulver
4 ägg
½ dl vispgrädde
½ dl kolasås

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda smulade digestivekex med ½ dl pekannötter, ½ dl muscovadosocker och smöret i en skål.
  3. Pressa ut smuldegen i en springform, ca 23 cm i diameter, så bottnen och 2 cm av kanten täcks.
  4. Grädda i ugnen i ca 7-9 minuter.
  5. Låt den svalna.
  6. Sänk ugnen till 150 grader.
  7. Vispa Philadelphiaosten i en stor skål med elvisp på medelhastighet i ca 1 minut, eller tills den är luftig.
  8. Vispa ner resten av muscovadosockret, créme fraiche, maizena och vaniljpulver.
  9. Vispa ner äggen ett i taget.
  10. Vispa ner grädden i en fin stråle tills precis blandat.
  11. Häll fyllningen i den avsvalnade bottnen och jämna till ytan.
  12. Grädda den i ugnen i ca 80 minuter, tills kanten är fast och mitten av kakan lös då formen skakas.
  13. Låt den svalna i ca 30 minuter.
  14. Ställ den i kylen i minst 4 timmar.
  15. Ta ut cheesecaken uf formen och strö över resterande pekannötter och ringla över kolasåsen.

RSS 2.0