Kola Cheesecake Med Pekan
12 bitar
Ingredienserna:
200 g smulade Digestivekex
1 dl hackade pekannötter
4 dl mörkt muscovadosocker
100 g smält osaltat smör
450 g Philadelphiaost
2 ½ dl créme fraiche
1 msk maizena
1 krm vaniljpulver
4 ägg
½ dl vispgrädde
½ dl kolasås
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda smulade digestivekex med ½ dl pekannötter, ½ dl muscovadosocker och smöret i en skål.
- Pressa ut smuldegen i en springform, ca 23 cm i diameter, så bottnen och 2 cm av kanten täcks.
- Grädda i ugnen i ca 7-9 minuter.
- Låt den svalna.
- Sänk ugnen till 150 grader.
- Vispa Philadelphiaosten i en stor skål med elvisp på medelhastighet i ca 1 minut, eller tills den är luftig.
- Vispa ner resten av muscovadosockret, créme fraiche, maizena och vaniljpulver.
- Vispa ner äggen ett i taget.
- Vispa ner grädden i en fin stråle tills precis blandat.
- Häll fyllningen i den avsvalnade bottnen och jämna till ytan.
- Grädda den i ugnen i ca 80 minuter, tills kanten är fast och mitten av kakan lös då formen skakas.
- Låt den svalna i ca 30 minuter.
- Ställ den i kylen i minst 4 timmar.
- Ta ut cheesecaken uf formen och strö över resterande pekannötter och ringla över kolasåsen.
