Kola Cheesecake Med Pekan
12 bitar
Ingredienserna:
200 g smulade Digestivekex
1 dl hackade pekannötter
4 dl mörkt muscovadosocker
100 g smält osaltat smör
450 g Philadelphiaost
2 ½ dl créme fraiche
1 msk maizena
1 krm vaniljpulver
4 ägg
½ dl vispgrädde
½ dl kolasås
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda smulade digestivekex med ½ dl pekannötter, ½ dl muscovadosocker och smöret i en skål.
- Pressa ut smuldegen i en springform, ca 23 cm i diameter, så bottnen och 2 cm av kanten täcks.
- Grädda i ugnen i ca 7-9 minuter.
- Låt den svalna.
- Sänk ugnen till 150 grader.
- Vispa Philadelphiaosten i en stor skål med elvisp på medelhastighet i ca 1 minut, eller tills den är luftig.
- Vispa ner resten av muscovadosockret, créme fraiche, maizena och vaniljpulver.
- Vispa ner äggen ett i taget.
- Vispa ner grädden i en fin stråle tills precis blandat.
- Häll fyllningen i den avsvalnade bottnen och jämna till ytan.
- Grädda den i ugnen i ca 80 minuter, tills kanten är fast och mitten av kakan lös då formen skakas.
- Låt den svalna i ca 30 minuter.
- Ställ den i kylen i minst 4 timmar.
- Ta ut cheesecaken uf formen och strö över resterande pekannötter och ringla över kolasåsen.

Varm Smörgåstårta
6 personer
6 st halvmånar Hönökaka-bröd
Fyllning på ena halvan:
1 burk Philadelphiaost 300 g
400 g rökt skinka
Fyllning på andra halvan:
4 finstrimlade kycklingfileér
Lite sambaloelek
2 burkar Philadelphiaost 400 g
1 purjolök
Toppa med skivade körsbärstomater
2-3 dl riven ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Strimla och bryn kycklingen klar, rör ner Philadelphiaosten och smaka av med salt och sambaloelek.
- I en annan gryta fräser du snabbt skinkan och rör ner Philadelphiaosten och låter det bli varmt.
- Placera ut de två första bröden på en bakplåt.
- Fyll på med första lagret fyllning och lägg på ytterligare ett varsitt bröd (ca halva fyllningen).
- Fräs purjolöken mjuk och rör ner ½ -1 burk Philadelphiaost.
- Bred sen detta på smörgåstårtan.
- På med ett lager bröd till.
- Och på med det sista av fyllningen.
- Och ett lager med bröd till på det.
- Toppa med skivade körsbärstomater och riven ost.
- Gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter tills den fått en fin färg.
- Servera med sallad.

Chokladpizza
Ingredienserna:
175 g smör
1 dl farinsocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl choklad
3 dl marshmallows
1 dl jordnötter
½ tsk smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smöret i en skål.
- Tillsätt farinsocker, äggula och vaniljsocker. Vispa tills det blir poröst.
- Tillsätt mjölet.
- Bred ut degen till ca 30 cm i diameter på en plåt.
- Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills den är gyllenbrun.
- Strö över 2 dl choklad över pizzan direkt när den kommer ut ifrån ugnen.
- Låt stå i ca 2 minuter tills chokladen smält och bre sen ut den med en kniv.
- Strö marshmallows och jordnötter över pizzan.
- Grädda sen i ytterligare 3 minuter eller tills marshmallowsen sväller upp.
- Låt pizzan svalna på plåten och smält resten av chokladen och ringla över pizzan.
- Skär den i slices.

Nutellakrisp
Ingredienserna:
Nutella
Nötter/rispuffar/Corn flakes
Gör så här:
- Värm nutellan lite.
- Rör ner alla ingredienserna tills du får en lagom kletig - men fast smet.
- Klicka ut på bakplåtspapper.
- Ställ det svalt.
- Förvaras svalt.

Korvgratäng Med Mos
Korvgratängen:
½ gul lök
Smör
½ falukorvsring
5 dl minifraiche
½ dl chilisås / Ketchup (50 / 50)
1 ½ - 2 dl mjölk
Salt & peppar
Moset:
1 kg potatis
2 äggulor
2 msk neutral olja
Salt & peppar
Gör så här:
- Skala och koka potatisen.
- Sätt ugnen på 200-225 grader.
- Pressa potatisen.
- Under vispning tillsätter du äggulorna, oljan och salt och peppar.
- Låt det svalna något medan du gör korvröran.
- Skär korven i lagom små bitar.
- Finhacka löken.
- Bryn löken glansig i en stekpanna och korven ska brynas lite lätt.
- Tillsätt alla ingredienserna till korvröran, och låt detta sjuda upp.
- Under tiden spritsar du ut moset i en smord ugnsform.
- Lägg på korvröran på moset.
- Gratinera i ugnen.
- Servera med sallad.

Pastastubbar
1 form
Ingredienserna:
1 pkt färska lasagneplattor
600 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlök
Smör
½ - 1 dl chilisås
Salt & Peppar
Ostsåsen:
5 dl gräddmjölk (50/50)
2-3 dl riven ost
2-3 msk mjöl
Salt & peppar
Riven muskonöt
1 flaska pastasås (tomatsås)
2 dl ost (gratinering)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200-225 grader.
- Hetta upp en kastrull och fräs finhackad gul lök och riven vitlök.
- Häll i färsen och bryn klart.
- Häll i chilisås och kryddor.
- Under tiden småkokar du upp ostsåsen.
- Mät upp nästan all vätska, spara ca ½ dl till redningen.
- Rör ihop mjölet med den sparade mjölken tills den är klumpfri och vispa ner i gräddblandningen.
- Låt det sjuda upp sakta och sjuda i 3-4 minuter.
- Smaka av med salt och peppar och lite riven muskonöt.
- Ta bort kastrullen från plattan och rör ner osten, nu ska det inte koka igen.
- Ställ åt sidan.
- Fyll lasagneplattorna med färsen och rulla ihop, dela varje längd i 3.
- Ställ stubbarna i en smord form.
- Häll sen över en pastasås (tomatsås) och varva med ostsåsen.
- Toppa med lite ost.
- Gratinera i ugnen i ca 20-25 minuter.
- Servera med sallad.

Chokladkaka Med Smak Av Polka
Ingredienserna:
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4-6 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
100 g smör
Garneringen:
200 g Marabou med polka
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och sist smöret.
- Häll smeten i en smord och bröad form.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Ta ut ur ugnen och låt den stanna till sig.
- Smält chokladen över ett vattenbad.
- Bre den smälta chokladen över kakan.
- Låt den stå i kylen i minst 2 timmar.

Köttfärs I Krispigt Fransktbröd
Ingredienserna:

1 långfranska
500-600 g nötfärs
Smör
1 gul lök
1 vitlök
½ burk fylliga tomater
Lite chilisås
100 g färskost (tex Cantadou)
Salt & kryddor
Garneringen:
Ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225-250 grader.
- Skär ett snitt längst långfranskan (antingen sparar du brödet till köttfärsfyllningen eller så slänger du det).
- Bryn finhackad lök och pressad vitlök i en stekpanna.
- Vänd ner färsen och bryn klart.
- Rör ner tomatkross, lite chilisås och färskosten.
- Smaka av med salt och valfria kryddor.
- När köttfärsen är genom varm så fyller du långfranskan med färsen.
- Toppa med riven ost.
- Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått en fin färg.
- Servera med sallad.


Marabou Kladdkaka
Ingredienserna:
4 ägg
6 dl socker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 g smör
Garneringen:
200 g Marabou chokladkaka med dajm
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och sist smöret.
- Häll smeten i en smord och bröad form.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
- Smält chokladkakan över ett vattenbad.
- När kakan svalnat något brer du över den smälta chokladen.
- Låt den stå kallt i minst 2 timmar.

Deluxe Kladdkaka
Ingredienserna:
4 ägg
6 dl socker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 g smör
Garneringen:
200 g mjölkchoklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och sist smöret till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad form.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
- Låt den stå svalt i minst 60 minuter.
- Smält mjölkchokladen över ett vattenbad.
- Bre chokladen över kakan.
- Låt kakan stå svalt en stund.
- Servera med grädde och hallon.

Snickerskladdkaka
Ingredienserna:
4 ägg
6 dl socker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 g smör
1 Center/Plopp förpackning
Garneringen:
2 dl salta jordnötter
200 g mjölkchoklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och sist smöret.
- Häll smeten i en smord och bröad form.
- Tryck i alla Plopp/Center bitar.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
- Smält mjölkchokladen över ett vattenbad och rör ner jordnötterna.
- Bred choklad och jordnötsblandningen över kakan.
- Ställ kladdkakan kallt i minst 2 timmar.

Kladdkaka Med Apelsinkrokant
Ingredienserna:
4 ägg
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 g smör
200 g mjölkchoklad apelsinkrokant
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smör.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
- Smält chokladen över ett vattenbad.
- Bre den smälta chokladen över kakan när den svalnat.

Mintkladdkaka Med Polkaströssel
Ingredienserna:
200 g rumsvarmt smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad med mintkrisp
100 g Mariannekarameller
Glasyren:
100 g mörk choklad med mintkrisp
Garneringen:
1 dl grovt krossade polkagrisar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
- Vispa ner ett ägg i taget.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Smält 100 g choklad i ett vattenbad.
- Vispa ner den smälta chokladen och mjölblandningen i smeten.
- Vänd ner de krossade mariannekaramellerna.
- Häll smeten i en smord och bröad form.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter.
- Smält chokladen till glasyren över ett vattenbad.
- Ringla chokladen över kakan.
- Strö över de krossade polkagrisarna.
- Ställ svlat fram till servering.

Daimcheesecake
Ingredienserna:
300 g Philadelphiaost
4 äggulor
1 1/4 dl socker
2 msk vaniljsocker
4 äggvitor
3 ½ dl vispgrädde
3-4 dubbel Daim
1/3 pkt Digestivekex
Jordgubbar och Daimkulor
Gör så här:
- Smula sönder digestiven i en matberedare.
- Smält lite smör och blanda med digestivekrosset.
- Tryck ut krosset i en springform.
- Finhacka daimen.
- Separera äggulorna från vitorna och lägg i två olika bunkar.
- Blanda äggulorna med Philadelphiaost, vaniljsocker och strösocker, vispa till en slät smet.
- Rör ner daimen.
- Vispa grädden till ett ganska hårt skum.
- Vänd ner grädden i daimsmeten.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum med rena vispar, ska kunna hålla bunken upp och ner utan att det åker ut.
- Vänd ner äggvitskummet i daimsmeten.
- Häll smeten över bottnen.
- Täck med folie och ställ in i frysen i minst 6 timmar.
- Servera med jordgubbar.

Seg Hallonkaka
Ingredienserna:
200 g smör
4 ägg
5 dl socker
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100-150 g mandelspån
400 g hallon/blåbär
Garneringen:
Florsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna något.
- Rör ner ägg, mjöl, socker och vaniljsocker i smöret.
- Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
- Strö över bären och mandelspån.
- Grädda i ugnen i ca 30-45 minuter, tills kakan är gyllene.
- Servera med fluffig marsánsås om du vill.

Recept & bild ifrån Jennys matblogg.