Kola Cheesecake Med Pekan

12 bitar

Ingredienserna:
200 g smulade Digestivekex
1 dl hackade pekannötter
4 dl mörkt muscovadosocker
100 g smält osaltat smör
450 g Philadelphiaost
2 ½ dl créme fraiche
1 msk maizena
1 krm vaniljpulver
4 ägg
½ dl vispgrädde
½ dl kolasås

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda smulade digestivekex med ½ dl pekannötter, ½ dl muscovadosocker och smöret i en skål.
  3. Pressa ut smuldegen i en springform, ca 23 cm i diameter, så bottnen och 2 cm av kanten täcks.
  4. Grädda i ugnen i ca 7-9 minuter.
  5. Låt den svalna.
  6. Sänk ugnen till 150 grader.
  7. Vispa Philadelphiaosten i en stor skål med elvisp på medelhastighet i ca 1 minut, eller tills den är luftig.
  8. Vispa ner resten av muscovadosockret, créme fraiche, maizena och vaniljpulver.
  9. Vispa ner äggen ett i taget.
  10. Vispa ner grädden i en fin stråle tills precis blandat.
  11. Häll fyllningen i den avsvalnade bottnen och jämna till ytan.
  12. Grädda den i ugnen i ca 80 minuter, tills kanten är fast och mitten av kakan lös då formen skakas.
  13. Låt den svalna i ca 30 minuter.
  14. Ställ den i kylen i minst 4 timmar.
  15. Ta ut cheesecaken uf formen och strö över resterande pekannötter och ringla över kolasåsen.

Varm Smörgåstårta

6 personer

6 st halvmånar Hönökaka-bröd
Fyllning på ena halvan:
1 burk Philadelphiaost 300 g
400 g rökt skinka

Fyllning på andra halvan:
4 finstrimlade kycklingfileér
Lite sambaloelek
2 burkar Philadelphiaost 400 g
1 purjolök
Toppa med skivade körsbärstomater
2-3 dl riven ost

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Strimla och bryn kycklingen klar, rör ner Philadelphiaosten och smaka av med salt och sambaloelek.
  3. I en annan gryta fräser du snabbt skinkan och rör ner Philadelphiaosten och låter det bli varmt.
  4. Placera ut de två första bröden på en bakplåt.
  5. Fyll på med första lagret fyllning och lägg på ytterligare ett varsitt bröd (ca halva fyllningen).
  6. Fräs purjolöken mjuk och rör ner ½ -1 burk Philadelphiaost.
  7. Bred sen detta på smörgåstårtan.
  8. På med ett lager bröd till.
  9. Och på med det sista av fyllningen.
  10. Och ett lager med bröd till på det.
  11. Toppa med skivade körsbärstomater och riven ost.
  12. Gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter tills den fått en fin färg.
  13. Servera med sallad.


Chokladpizza

Ingredienserna:
175 g smör
1 dl farinsocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl choklad
3 dl marshmallows
1 dl jordnötter
½ tsk smör

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smöret i en skål.
  3. Tillsätt farinsocker, äggula och vaniljsocker. Vispa tills det blir poröst.
  4. Tillsätt mjölet.
  5. Bred ut degen till ca 30 cm i diameter på en plåt.
  6. Grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills den är gyllenbrun.
  7. Strö över 2 dl choklad över pizzan direkt när den kommer ut ifrån ugnen.
  8. Låt stå i ca 2 minuter tills chokladen smält och bre sen ut den med en kniv.
  9. Strö marshmallows och jordnötter över pizzan.
  10. Grädda sen i ytterligare 3 minuter eller tills marshmallowsen sväller upp.
  11. Låt pizzan svalna på plåten och smält resten av chokladen och ringla över pizzan.
  12. Skär den i slices.

Nutellakrisp

Ingredienserna:
Nutella
Nötter/rispuffar/Corn flakes

Gör så här:
  1. Värm nutellan lite.
  2. Rör ner alla ingredienserna tills du får en lagom kletig - men fast smet.
  3. Klicka ut på bakplåtspapper.
  4. Ställ det svalt.
  5. Förvaras svalt.

Korvgratäng Med Mos

Korvgratängen:
½ gul lök
Smör
½ falukorvsring
5 dl minifraiche
½ dl chilisås / Ketchup (50 / 50)
1 ½ - 2 dl mjölk
Salt & peppar

Moset:
1 kg potatis
2 äggulor
2 msk neutral olja
Salt & peppar

Gör så här:
  1. Skala och koka potatisen.
  2. Sätt ugnen på 200-225 grader.
  3. Pressa potatisen.
  4. Under vispning tillsätter du äggulorna, oljan och salt och peppar.
  5. Låt det svalna något medan du gör korvröran.
  6. Skär korven i lagom små bitar.
  7. Finhacka löken.
  8. Bryn löken glansig i en stekpanna och korven ska brynas lite lätt.
  9. Tillsätt alla ingredienserna till korvröran, och låt detta sjuda upp.
  10. Under tiden spritsar du ut moset i en smord ugnsform.
  11. Lägg på korvröran på moset.
  12. Gratinera i ugnen.
  13. Servera med sallad.

Pastastubbar

1 form

Ingredienserna:
1 pkt färska lasagneplattor
600 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlök
Smör
½ - 1 dl chilisås
Salt & Peppar

Ostsåsen:
5 dl gräddmjölk (50/50)
2-3 dl riven ost
2-3 msk mjöl
Salt & peppar
Riven muskonöt

1 flaska pastasås (tomatsås)

2 dl ost (gratinering)

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200-225 grader.
  2. Hetta upp en kastrull och fräs finhackad gul lök och riven vitlök.
  3. Häll i färsen och bryn klart.
  4. Häll i chilisås och kryddor.
  5. Under tiden småkokar du upp ostsåsen.
  6. Mät upp nästan all vätska, spara ca ½ dl till redningen.
  7. Rör ihop mjölet med den sparade mjölken tills den är klumpfri och vispa ner i gräddblandningen.
  8. Låt det sjuda upp sakta och sjuda i 3-4 minuter.
  9. Smaka av med salt och peppar och lite riven muskonöt.
  10. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner osten, nu ska det inte koka igen.
  11. Ställ åt sidan.
  12. Fyll lasagneplattorna med färsen och rulla ihop, dela varje längd i 3.
  13. Ställ stubbarna i en smord form.
  14. Häll sen över en pastasås (tomatsås) och varva med ostsåsen.
  15. Toppa med lite ost.
  16. Gratinera i ugnen i ca 20-25 minuter.
  17. Servera med sallad.

Chokladkaka Med Smak Av Polka

Ingredienserna:
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4-6 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
100 g smör

Garneringen:
200 g Marabou med polka

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och sist smöret.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  6. Ta ut ur ugnen och låt den stanna till sig.
  7. Smält chokladen över ett vattenbad.
  8. Bre den smälta chokladen över kakan.
  9. Låt den stå i kylen i minst 2 timmar.

Köttfärs I Krispigt Fransktbröd

Ingredienserna:
1 långfranska
500-600 g nötfärs
Smör
1 gul lök
1 vitlök
½ burk fylliga tomater
Lite chilisås
100 g färskost (tex Cantadou)
Salt & kryddor

Garneringen:
Ost

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225-250 grader.
  2. Skär ett snitt längst långfranskan (antingen sparar du brödet till köttfärsfyllningen eller så slänger du det).
  3. Bryn finhackad lök och pressad vitlök i en stekpanna.
  4. Vänd ner färsen och bryn klart.
  5. Rör ner tomatkross, lite chilisås och färskosten.
  6. Smaka av med salt och valfria kryddor.
  7. När köttfärsen är genom varm så fyller du långfranskan med färsen.
  8. Toppa med riven ost.
  9. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått en fin färg.
  10. Servera med sallad.

Marabou Kladdkaka

Ingredienserna:
4 ägg
6 dl socker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 g smör

Garneringen:
200 g Marabou chokladkaka med dajm

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och sist smöret.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
  6. Smält chokladkakan över ett vattenbad.
  7. När kakan svalnat något brer du över den smälta chokladen.
  8. Låt den stå kallt i minst 2 timmar.

Deluxe Kladdkaka

Ingredienserna:
4 ägg
6 dl socker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 g smör

Garneringen:
200 g mjölkchoklad

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och sist smöret till en slät smet.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  6. Låt den stå svalt i minst 60 minuter.
  7. Smält mjölkchokladen över ett vattenbad.
  8. Bre chokladen över kakan.
  9. Låt kakan stå svalt en stund.
  10. Servera med grädde och hallon.

Snickerskladdkaka

Ingredienserna:
4 ägg
6 dl socker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 g smör
1 Center/Plopp förpackning

Garneringen:
2 dl salta jordnötter
200 g mjölkchoklad

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och sist smöret.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form.
  5. Tryck i alla Plopp/Center bitar.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  7. Smält mjölkchokladen över ett vattenbad och rör ner jordnötterna.
  8. Bred choklad och jordnötsblandningen över kakan.
  9. Ställ kladdkakan kallt i minst 2 timmar.

Kladdkaka Med Apelsinkrokant

Ingredienserna:
4 ägg
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 g smör
200 g mjölkchoklad apelsinkrokant

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smör.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  5. Smält chokladen över ett vattenbad.
  6. Bre den smälta chokladen över kakan när den svalnat.

Mintkladdkaka Med Polkaströssel

Ingredienserna:
200 g rumsvarmt smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad med mintkrisp
100 g Mariannekarameller

Glasyren:
100 g mörk choklad med mintkrisp

Garneringen:
1 dl grovt krossade polkagrisar

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
  3. Vispa ner ett ägg i taget.
  4. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  5. Smält 100 g choklad i ett vattenbad.
  6. Vispa ner den smälta chokladen och mjölblandningen i smeten.
  7. Vänd ner de krossade mariannekaramellerna.
  8. Häll smeten i en smord och bröad form.
  9. Grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter.
  10. Smält chokladen till glasyren över ett vattenbad.
  11. Ringla chokladen över kakan.
  12. Strö över de krossade polkagrisarna.
  13. Ställ svlat fram till servering.

Daimcheesecake

Ingredienserna:
300 g Philadelphiaost
4 äggulor
1 1/4 dl socker
2 msk vaniljsocker
4 äggvitor
3 ½ dl vispgrädde
3-4 dubbel Daim
1/3 pkt Digestivekex
Jordgubbar och Daimkulor

Gör så här:
  1. Smula sönder digestiven i en matberedare.
  2. Smält lite smör och blanda med digestivekrosset.
  3. Tryck ut krosset i en springform.
  4. Finhacka daimen.
  5. Separera äggulorna från vitorna och lägg i två olika bunkar.
  6. Blanda äggulorna med Philadelphiaost, vaniljsocker och strösocker, vispa till en slät smet.
  7. Rör ner daimen.
  8. Vispa grädden till ett ganska hårt skum.
  9. Vänd ner grädden i daimsmeten.
  10. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med rena vispar, ska kunna hålla bunken upp och ner utan att det åker ut.
  11. Vänd ner äggvitskummet i daimsmeten.
  12. Häll smeten över bottnen.
  13. Täck med folie och ställ in i frysen i minst 6 timmar.
  14. Servera med jordgubbar.

Seg Hallonkaka

Ingredienserna:
200 g smör
4 ägg
5 dl socker
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100-150 g mandelspån
400 g hallon/blåbär

Garneringen:
Florsocker

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. Rör ner ägg, mjöl, socker och vaniljsocker i smöret.
  4. Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
  5. Strö över bären och mandelspån.
  6. Grädda i ugnen i ca 30-45 minuter, tills kakan är gyllene.
  7. Servera med fluffig marsánsås om du vill.
Recept & bild ifrån Jennys matblogg.

Om

Min profilbild

RSS 2.0