Smörbullar

Smörbullar


Ingredienserna:

75 g jäst

3 dl mjölk

6 dl + ca 10-12 dl vetemjöl

300 g rumsvarmt smör/margarin

1 ½ dl socker

3 ägg


Fyllningen:

150 g smör/margarin

1 ½ dl socker

2 tsk vaniljsocker


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225º.

  2. Smula jästen i en bunke.

  3. Värm mjölken till 37º och slå den över jästen. Rör tills jästen har löst sig.

  4. Arbeta in 6 dl mjöl.

  5. Låt degen jäsa i 30 minuter.

  6. Rör samman alla ingredienserna till fyllningen.

  7. Arbeta därefter in det rumsvarma smöret och sockret.

  8. Tillsätt ägg ett i taget under omrörning.

  9. Arbeta degen kraftigt och tillsätt så mycket mjöl som behövs i omgångar tills degen är smidig.

  10. Ta upp degen på bakbord och dela den i 40 bitar.

  11. Forma bitarna till bullar och lägg i folieformar.

  12. Gör en fördjupning i varje bulle.

  13. Lägg i ca 1 tsk av fyllningen i varje bulle och nyp ihop ordentligt och släta till bullen.

  14. Låt jäsa i 40 minuter under bakduk.

  15. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

  16. Strö över pärlsocker.

  17. Grädda mitt i ugnen i ca 6-9 minuter.

  18. Låt dom kallna under bakduk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0