Semlor

Semlor

10-12 stycken


Degen:

75-100 g smör/margarin

3 dl mjölk

50 g jäst

½ tsk salt

1 dl socker

1 ägg

½ tsk hjorthornssalt

Ca 11 dl vetemjöl


Fyllningen:

150 g mandelmassa

2 dl vispgrädde


Garneringen & Penslingen:

1 ägg

Florsocker


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250º.

  2. Smält smöret i en kastrull.

  3. Häll i mjölken i det smälta smöret. Låt det bli fingervarmt.

  4. Smula jästen i en bunke, tillsätt salt, socker, degspad och ägg.

  5. Tillsätt hjorthornssalt och mjöl efter hand och arbeta degen smidig och blank.

  6. Låt degen jäsa 30 minuter i bunken.

  7. Ta upp degen och arbeta den ytterligare. Baka ut runda släta bullar.

  8. Låt dom jäsa. Pensla med uppvispat ägg.

  9. Grädda mitt i ugnen i ca 5-10 minuter.

  10. Skär av ett lock av bullen när den har kallnat.

  11. Lägg i en bit mandelmassa.

  12. Vispa grädden.

  13. Klicka eller spritsa på den vispade grädden.

  14. Lägg på locket och sikta florsocker över.

     


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0