Rimbobullar

Rimbobullar

Ca 25 stycken

Bulldegen:

25 g jäst

2 dl kall mjölk

200 g rumstempererat smör/margarin

1 msk socker

Ca 6 dl vetemjöl


Fyllningen:

75 g smör/margarin

2 msk socker

2 tsk vaniljsocker


Garneringen & Penslingen:

1 uppvispat ägg

1 dl florsocker

1 msk vatten


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250º.

  2. Smula ner jästen i en bunke.

  3. Tillsätt mjölk och rör tills jästen löst upp sig.

  4. Tillsätt smör delat i bitar, socker och mjöl. Arbeta snabbt samman till en smidig deg.

  5. Kavla ut degen till en stor fyrkant 40x40 cm på mjölat bord.

  6. Skär den i fyrkanterna, 8x8 cm.

  7. Rör samman ingredienserna till fyllningen.

  8. Fördela lite av den mitt på fyrkanterna.

  9. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen.

  10. Lägg bullarna i pappersformar.

  11. Låt dom jäsa under bakduk i rumstemperatur ca 2 timmar.

  12. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

  13. Grädda mitt i ugnen ca 5-8 minuter.

  14. Låt dom kallna på galler.

  15. Glasera bullarna med florsockerglasyr strax innan dom serveras.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0