Rimbobullar
Rimbobullar
Ca 25 stycken
Bulldegen:
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör/margarin
1 msk socker
Ca 6 dl vetemjöl
Fyllningen:
75 g smör/margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Garneringen & Penslingen:
1 uppvispat ägg
1 dl florsocker
1 msk vatten
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 250º.
-
Smula ner jästen i en bunke.
-
Tillsätt mjölk och rör tills jästen löst upp sig.
-
Tillsätt smör delat i bitar, socker och mjöl. Arbeta snabbt samman till en smidig deg.
-
Kavla ut degen till en stor fyrkant 40x40 cm på mjölat bord.
-
Skär den i fyrkanterna, 8x8 cm.
-
Rör samman ingredienserna till fyllningen.
-
Fördela lite av den mitt på fyrkanterna.
-
Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen.
-
Lägg bullarna i pappersformar.
-
Låt dom jäsa under bakduk i rumstemperatur ca 2 timmar.
-
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
-
Grädda mitt i ugnen ca 5-8 minuter.
-
Låt dom kallna på galler.
-
Glasera bullarna med florsockerglasyr strax innan dom serveras.
