Prima Chokladpaj
Pajbottnen:
300 g digestivekex
¾ dl socker
3 msk kakao
150 g smör/margarin
Fyllningen:
1 burk kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 180º.
-
Mixa kexen till ett fint pulver.
-
Smält smöret.
-
Rör i socker, kakao och smält smör i digestivekrosset.
-
Blanda till en slät smet.
-
Tryck ut digestiveblandningen i en pajform, se till att trycka ut smeten upp i kanterna.
-
Grädda i ca 15 minuter.
-
Koka upp den kondenserade mjölken under ständig omrörning. Ska inte kokas till kolakräm, utan bara kokas upp.
-
Smält chokladen över ett vattenbad.
-
Vispa i smält choklad och vaniljsocker i den kondenserade mjölken.
-
Häll fyllningen i pajskalet.
-
Förvara pajen svalt, men inte för kallt.

Kommentarer
Trackback