Prima Chokladpaj

Pajbottnen:

300 g digestivekex

¾ dl socker

3 msk kakao

150 g smör/margarin


Fyllningen:

1 burk kondenserad mjölk

1 tsk vaniljsocker

100 g mörk choklad

100 g mjölkchoklad


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180º.

  2. Mixa kexen till ett fint pulver.

  3. Smält smöret.

  4. Rör i socker, kakao och smält smör i digestivekrosset.

  5. Blanda till en slät smet.

  6. Tryck ut digestiveblandningen i en pajform, se till att trycka ut smeten upp i kanterna.

  7. Grädda i ca 15 minuter.

  8. Koka upp den kondenserade mjölken under ständig omrörning. Ska inte kokas till kolakräm, utan bara kokas upp.

  9. Smält chokladen över ett vattenbad.

  10. Vispa i smält choklad och vaniljsocker i den kondenserade mjölken.

  11. Häll fyllningen i pajskalet.

  12. Förvara pajen svalt, men inte för kallt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0