Päron med Chokladsås
2 portioner
Ingredienserna:
2 skalade päron
1 l vatten
1 dl socker
2 kiwi
Hallon
Björnbär
Glass
Chokladsåsen:
2 tsk kakao
1 msk socker
½ msk sirap
Knappt ½ msk smör
½ tsk vaniljsocker
Gör så här:
-
Koka päronen nästan mjuka.
-
Låt dom ligga och kallna i vattnet tills dom ska serveras.
-
Skär kiwi, hallon och björnbär i bitar.
-
Blanda alla ingredienser till chokladsåsen i en kastrull förutom vaniljsocker.
-
Koka såsen under omrörning tills den är tjock.
-
Tillsätt vaniljsocker.
-
Lägg de finskurna fruktbitarna i en efterrättskål, ställ päronen i mitten av skålen och häll över chokladsåsen.
-
Kan serveras med glass till om man vill.

Kommentarer
Trackback