Päron med Chokladsås

2 portioner

Ingredienserna:

2 skalade päron

1 l vatten

1 dl socker

2 kiwi

Hallon

Björnbär

Glass


Chokladsåsen:

2 tsk kakao

1 msk socker

½ msk sirap

Knappt ½ msk smör

½ tsk vaniljsocker


Gör så här:

  1. Koka päronen nästan mjuka.

  2. Låt dom ligga och kallna i vattnet tills dom ska serveras.

  3. Skär kiwi, hallon och björnbär i bitar.

  4. Blanda alla ingredienser till chokladsåsen i en kastrull förutom vaniljsocker.

  5. Koka såsen under omrörning tills den är tjock.

  6. Tillsätt vaniljsocker.

  7. Lägg de finskurna fruktbitarna i en efterrättskål, ställ päronen i mitten av skålen och häll över chokladsåsen.

  8. Kan serveras med glass till om man vill.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0