Mintchokladglass
Ca 0,75-1liter
Ingredienserna:
6 äggulor
1 dl socker
2 msk flytande glykos
2 påsar Marainnekarameller
2 msk kakao
100 g mörk choklad 70%
2 ½ dl vispgrädde
2 dl mjölk
Gör så här:
-
Krossa 1 ½ påse marainnekarameller fint i en mortel.
-
Hacka eller riv den mörka chokladen fint och spara gärna lite till dekoration.
-
Värm grädden, den får absolut inte koka.
-
Tillsätt karamellkross, glykos och choklad, rör tills allt har löst sig.
-
Kyl gräddblandingen och tillsätt mjölken.
-
Vispa äggulor och socker fluffigt, tillsätt kakao.
-
Blanda med choklad-grädd-smeten.
-
Kör smeten i glassmaskinen enligt bruksanvisningen (ca 40 minuter).
-
Häll glassen i en form.
-
Krossa resten av marainnekaramellerna grovt och strö dom över glassen.
-
Ställ formen i frysen i minst 2 timmar innan serveringen.
