Mintchokladglass

Ca 0,75-1liter

Ingredienserna:

6 äggulor

1 dl socker

2 msk flytande glykos

2 påsar Marainnekarameller

2 msk kakao

100 g mörk choklad 70%

2 ½ dl vispgrädde

2 dl mjölk

 

Gör så här:

  1. Krossa 1 ½ påse marainnekarameller fint i en mortel.

  2. Hacka eller riv den mörka chokladen fint och spara gärna lite till dekoration.

  3. Värm grädden, den får absolut inte koka.

  4. Tillsätt karamellkross, glykos och choklad, rör tills allt har löst sig.

  5. Kyl gräddblandingen och tillsätt mjölken.

  6. Vispa äggulor och socker fluffigt, tillsätt kakao.

  7. Blanda med choklad-grädd-smeten.

  8. Kör smeten i glassmaskinen enligt bruksanvisningen (ca 40 minuter).

  9. Häll glassen i en form.

  10. Krossa resten av marainnekaramellerna grovt och strö dom över glassen.

  11. Ställ formen i frysen i minst 2 timmar innan serveringen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0