Miljonärspaj

8-10 personer

Bottnen:

75 g vetemjöl

1 msk socker

1 krm salt

70 g kallt smör

1-2 msk kallt vatten


Kolasåsen:

5 dl vispgrädde

1 dl farinsocker

50 g smör


Chokladtäcket:

100 g mörk choklad

100 g vit choklad


Gör så här:

  1. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke.

  2. Hacka smöret i småbitar och finfördela det ihop med de andra ingredienserna med fingrarna. Tillsätt vatten och gör det till en boll.

  3. Låt degen vila i frysen i 1 timme så att mjölet hinner utvecklas.

  4. Sätt ugnen på 200º.

  5. Skär degen i bitar och arbeta så den blir mjuk, kavla ut på ett bakplåtspapper i lika stor storlek som pajformen, vänd pappret över formen och tryck ut degen noga i pajformen.

  6. Nagga den med gaffel och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

  7. När pajskalet svalnar kokar du kolasåsen. Blanda smör, grädde och farinsocker i en tjockbottnad kastrull, låt koka tills de blir en jämn sås som släpper i kanterna, 15-20 minuter.

  8. Bred ut såsen i pajskalet, låt svalna något.

  9. Smält chokladen och lägg rader med varannan mörk och vit choklad på pajen och ta en grillpinne och dra rakt över chokladen, så får du ett fint mönster.

  10. Förvara i kylen och ta fram en stund innan serveringen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0