Lussekatter

Lussekatter

Ca 35 stycken


Deg 1:

50 g smör/margarin

5 dl mjölk

50 g jäst

1 msk socker

1 tsk salt

10-12 dl vetemjöl


Deg 2:

1 g saffran

1 sockerbit

125 g smör/margarin

1 ½ dl socker

1 ägg

1 dl Kesella

5-6 dl vetemjöl

1 ägg (pensling)

Russin


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225º.

  2. Smält smör till deg 1 och häll på mjölk. Värm till fingervarmt.

  3. Rör ut jäst i degspadet.

  4. Tillsätt socker, salt och mjöl, lite i taget.

  5. Arbeta degen smidig och låt den jäsa i 60 minuter.

  6. Stöt saffran med en socker bit till deg 2.

  7. Rör smör och socker vitt.

  8. Tillsätt kesella, ägg och saffran.

  9. Blanda de båda degarna och tillsätt lite mjöl i taget.

  10. Arbeta degen väl.

  11. Forma degen till lussekatter och garnera med russin.

  12. Låt dom jäsa under bakduk ca 20 minuter.

  13. Pensla dom med uppvispat ägg och grädda dom i 7-10 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0