Krämig Choklad & Kokosmjölk Paj
16 portioner
Pajbottnen:
1 pkt färdigköpt pajdeg
Fyllningen:
2 ½ dl vatten
1 ½ dl maizena
2 ½ dl mjölk
4 dl kokosmjölk
2 ½ dl socker
150 g mörk choklad
Garneringen:
3 dl vispgrädde
½ dl socker
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 190º.
-
Lägg degen över en smord springform och låt den sjunka ner av sig själv. Tryck försiktigt till degen längst kanterna och vik överflödig deg över kanten. Picka bottnen med en gaffel. Ställ in i kylen i minst 60 minuter.
-
Grädda mitt i ugnen i 5 minuter.
-
Ta ut formen och skär försiktigt med en kniv, så kanten blir jämn. Ställ tillbaka den i ugnen och grädda ytterligare 10 minuter till en svagt gyllene yta. Låt svalna.
-
Blanda vatten och maizena i en skål.
-
Blanda mjölk, kokosmjölk och socker i en kastrull och koka upp. Sänk värmen så att det sjuder och vispa i maizenablandningen. Sänk ytterligare och vispa tills det har tjocknat.
-
Smält chokladen i micron.
-
Fördela kokosblandningen jämnt i två skålar.
-
Häll chokladen i den ena skålen och blanda.
-
Häll det i botten på pajskalet.
-
Häll den resterande kokosblandningen över chokladlagret, släta ut med en slickepott.
-
Låt pajen stelna i kylen i minst 2 timmar.
-
Vispa grädde med socker tills det blir fast.
-
Spritsa ut på pajen.
