Kolapaj
8-10 personer
Pajbottnen:
10-12 digestivekex
25-50 g smör/margarin
Fyllningen:
1 burk kondenserad mjölk
3-4 dl vispgrädde
2 mindre burkar mandariner eller 2 bananer
Några rutor mjölkchoklad
Gör så här:
-
Koka den oöppnade konservburken i 3-3 ½ timme. Viktigt att hela burken täcks med vatten under hela koktiden.
-
Kyl ner burken i kallt vatten.
-
Finkrossa digestivekexen.
-
Smält smöret och rör samman det med digestivekrosset.
-
Tryck ut digestiveblandningen i en springform.
-
Bred ut kolakrämen (den kondenserade mjölken) över digestiveblandningen.
-
Lägg på ett lager med mandariner på kolan.
-
Vispa grädden så den blir lagom fast och bred den över kolan.
-
Dekorera med finhackad mjölkchoklad och mandariner.

Kommentarer
Trackback