Kolapaj med Chokladtäcke & Lingongrädde

Pajbottnen:

150 g smör/margarin

½ tsk bakpulver

2 ½ dl vetemjöl

1 msk kakao

50 g ljus choklad

10 g vit choklad


Kolafyllningen:

1 ½ dl socker

1 ½ dl ljus sirap

1 ½ dl vispgrädde

150 g smör/margarin


Lingongrädden:

1 dl lingonsylt

3 dl vispgrädde

1 tsk vaniljsocker

10 g vit choklad


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175º.

  2. Smält smöret till pajskalet. Rör ner bakpulver, mjöl och kakao. Platta ut degen i en pajform.

  3. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.

  4. Blanda socker, sirap och vispgrädde till kolafyllningen i en kastrull. Låt det koka i ca 15-20 minuter. Dra kastrullen från plattan och rör snabbt ner smöret.

  5. Fyll pajskalet med kolafyllningen och låt det svalna i kylen i minst 2 timmar.

  6. Smält chokladen över ett vattenbad. Bred chokladen över fyllningen och låt det stelna.

  7. Riv över 10 g vit choklad.

  8. Vispa grädden och blanda ner lingonsylten.

  9. Riv 10 g vit choklad och rör ner det i grädden.

  10. Servera pajen med lingongrädden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0