Kladdkaka Sandwich
Ca 24 små bitar
Kladdkakan:
100 g smör/margarin
2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Mjölkchokladfyllningen:
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
½ tsk malen kardemumma
25 g rumsvarmt smör
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 150º.
-
Smält smöret.
-
Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner det smälta smöret.
-
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i äggblandningen och rör ihop till en smet.
-
Häll smeten i en ugnsform med bakplåtspapper.
-
Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. Låt den svalna och lossa sen kakan.
-
Hacka chokladen till fyllningen fint.
-
Koka upp grädden med honung och kardemumma. Dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen.
-
Rör om tills chokladen har smält. Tillsätt även smöret. Låt tryffeln svalna lite och sen tjockna ca 60 minuter i kylen.
-
Bred fyllningen på halva kakan och vik den andra halvan över.
-
Stoppa kakan i frysen i ca 30 minuter.
-
Skär upp den till trekantiga bitar.
-
Förvara dom i kylen tills dom ska serveras.
