Kladdkaka Sandwich

Ca 24 små bitar

Kladdkakan:

100 g smör/margarin

2 ägg

3 dl socker

1 ½ dl vetemjöl

4 msk kakao

1 ½ tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver


Mjölkchokladfyllningen:

200 g mjölkchoklad

1 dl vispgrädde

1 tsk honung

½ tsk malen kardemumma

25 g rumsvarmt smör


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150º.

  2. Smält smöret.

  3. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner det smälta smöret.

  4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i äggblandningen och rör ihop till en smet.

  5. Häll smeten i en ugnsform med bakplåtspapper.

  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. Låt den svalna och lossa sen kakan.

  7. Hacka chokladen till fyllningen fint.

  8. Koka upp grädden med honung och kardemumma. Dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen.

  9. Rör om tills chokladen har smält. Tillsätt även smöret. Låt tryffeln svalna lite och sen tjockna ca 60 minuter i kylen.

  10. Bred fyllningen på halva kakan och vik den andra halvan över.

  11. Stoppa kakan i frysen i ca 30 minuter.

  12. Skär upp den till trekantiga bitar.

  13. Förvara dom i kylen tills dom ska serveras.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0