Kladdkaka med Geishafluff
Kladdkakan:
4 ägg
6 dl socker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 g smör/margarin
Geishafluffet:
3 dl vispgrädde
170-200 g Geishachoklad
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 175º.
-
Smäl smöret och låt det svalna.
-
Rör ihop ägg och socker.
-
Blanda vaniljsocker, kakao och mjöl i en skål och häll ner det i äggsmeten under omrörning.
-
Rör ner smöret i smeten.
-
Bred ut smeten i en smord och bröad form och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
-
Värm upp grädden i en kastrull och bryt ner chokladen. Rör om tills allt är smält. Ej koka.
-
Ställ Geishafluffet i kylskåpet över natten.
-
Vispa geishafluffet till en fast hård fyllning och bred ut över kakan.
-
Grovhacka lite geishachoklad och strö över.

Kommentarer
Trackback