Kladdkaka med Geishafluff

Kladdkakan:

4 ägg

6 dl socker

2 tsk vaniljsocker

8 msk kakao

3 dl vetemjöl

200 g smör/margarin


Geishafluffet:

3 dl vispgrädde

170-200 g Geishachoklad


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175º.

  2. Smäl smöret och låt det svalna.

  3. Rör ihop ägg och socker.

  4. Blanda vaniljsocker, kakao och mjöl i en skål och häll ner det i äggsmeten under omrörning.

  5. Rör ner smöret i smeten.

  6. Bred ut smeten i en smord och bröad form och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

  7. Värm upp grädden i en kastrull och bryt ner chokladen. Rör om tills allt är smält. Ej koka.

  8. Ställ Geishafluffet i kylskåpet över natten.

  9. Vispa geishafluffet till en fast hård fyllning och bred ut över kakan.

  10. Grovhacka lite geishachoklad och strö över.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0