Kladdkaka med Dumlemousse

Kladdkakan:

1 ½ dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

100 g rumsvarmt smör/margarin

1 ½ dl socker

1 ägg

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker


Dumlemoussé:

1 påse dumlekolor original

3 dl vispgrädde

2 gelatinblad


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175º.

  2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget.

  3. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och tillsätt till äggsmeten.

  4. Tryck ut degen i en bakpapperklädd springform. Och grädda i ca 20 minuter.

  5. Värm grädden i en kastrull, men den får inte koka.

  6. Lägg dumlekolorna i en skål och häll den varma grädden över dom, rör tills dom lösts upp.

  7. Ställ i kylen över natten.

  8. Vispa upp grädden till ett fluffigt moussé.

  9. Blötlägg gelatinbladen i ca 5 minuter, krama ur dom och smält dom sen i en kastrull.

  10. Blanda det smälta gelatinet med en sked av dumlemoussét. Och blanda sen ner detta med det andra dumlemoussét.

  11. Bred moussén över kakan och ställ kallt i några timmar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0