Kladdkaka med Dumlemousse
Kladdkakan:
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g rumsvarmt smör/margarin
1 ½ dl socker
1 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Dumlemoussé:
1 påse dumlekolor original
3 dl vispgrädde
2 gelatinblad
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 175º.
-
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget.
-
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och tillsätt till äggsmeten.
-
Tryck ut degen i en bakpapperklädd springform. Och grädda i ca 20 minuter.
-
Värm grädden i en kastrull, men den får inte koka.
-
Lägg dumlekolorna i en skål och häll den varma grädden över dom, rör tills dom lösts upp.
-
Ställ i kylen över natten.
-
Vispa upp grädden till ett fluffigt moussé.
-
Blötlägg gelatinbladen i ca 5 minuter, krama ur dom och smält dom sen i en kastrull.
-
Blanda det smälta gelatinet med en sked av dumlemoussét. Och blanda sen ner detta med det andra dumlemoussét.
-
Bred moussén över kakan och ställ kallt i några timmar.
