Jordnötspaj med Chokladtäcke

Pajbottnen:

1 ½ dl ljus sirap

350 g jordnötssmör

1 dl finhackade jordnötter

9-10 dl cornflakes


Fyllningen:

460 g mjölkchoklad

2 dl vispgrädde


Gör så här:

  1. Koka upp sirapen i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen när det är klart.

  2. Rör ner jordnötssmör och rör om tills du får en slät smet.

  3. Rör ner de hackade jordnötterna och cornflakesen.

  4. Krossa de mesta av cornflakesen.

  5. Platta ut degen i en smord form. Ställ i kylen medan du gör moussén.

  6. Koka upp grädden på svag värme.

  7. Bryt ner mjölkchokladen i en skål.

  8. Häll den heta grädden över chokladen och rör om/ mixa tills du fått en slät, len smet.

  9. Häll fyllningen över bottnen.

  10. Ställ pajen kallt – gärna över natten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0