Jordnötspaj med Chokladtäcke
Pajbottnen:
1 ½ dl ljus sirap
350 g jordnötssmör
1 dl finhackade jordnötter
9-10 dl cornflakes
Fyllningen:
460 g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
Gör så här:
-
Koka upp sirapen i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen när det är klart.
-
Rör ner jordnötssmör och rör om tills du får en slät smet.
-
Rör ner de hackade jordnötterna och cornflakesen.
-
Krossa de mesta av cornflakesen.
-
Platta ut degen i en smord form. Ställ i kylen medan du gör moussén.
-
Koka upp grädden på svag värme.
-
Bryt ner mjölkchokladen i en skål.
-
Häll den heta grädden över chokladen och rör om/ mixa tills du fått en slät, len smet.
-
Häll fyllningen över bottnen.
-
Ställ pajen kallt – gärna över natten.

Kommentarer
Trackback