Hi Hat Cupcakes
12 stycken
Muffinsen:
3 ägg
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad 70%
Marängen:
6 äggvitor
8 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 citron (saften)
Chocolate Coatingen:
350 g mörk choklad 70%
3 msk matolja
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 175º.
-
Vispa ägg, socker och vaniljsocker till muffinsen vitt och pösigt. Smält smöret och häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
-
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten.
-
Hacka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad. Fyll muffinsformar med ⅔ smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
-
Blanda äggvitor, socker, vaniljsocker och citronsaft till marängen i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad. Rör tills sockerkristallerna smält vispa sen till en fluffig maräng ca 65º. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa tills den svalnat helt. Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen. Låt stelna i kylen.
-
Smält chokladen i ett vattenbad tillsammans med matoljan. Doppa cupcakesen med marängspiralerna i chokladen. Låt stelna ca 30 minuter i kylen.
