Fryst Jordnötstårta med Kolasås

Bottnen:

100 g jordnötter

3 äggvitor

1 ½ dl socker


Fyllningen:

3 äggulor

1 dl florsocker

1 dl jordnötssmör

2 dl vispgrädde


Kolasåsen:

1 dl vispgrädde

½ dl socker

½ dl ljus sirap

1 msk smör

1 tsk vaniljsocker


Garneringen:

40 g mörk choklad

Jordnötter


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150º.

  2. Mal jordnötterna i en mandelkvarn. Vispa äggvitorna till ett fast skum, vänd i sockret och nötterna. Häll smeten i en rund springform. Grädda i ca 35 minuter. Låt svalna.

  3. Vispa äggulorna och florsockret pösigt. Rör ner jordnötssmöret. Vispa grädden till ett fast skum och vänd ner den i äggsmeten. Häll smeten i formen och ställ in i frysen i minst 4 timmar.

  4. Ta ut formen ur frysen samtidigt som du börjar göra kolasåsen.

  5. Blanda grädden, sockret och sirapen i en kastrull och låt det koka i 10 minuter.

  6. Rör ner smöret och vaniljsockret.

  7. Lossa tårtan ifrån formen och lägg den på ett serveringsfat. Häll den varma kolasåsen över.

  8. Smält chokladen i en plastpåse i micron, klipp ett litet hål i ena hörnet av påsen och ringla chokladen över tårtan. Strö över jordnötterna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0