Fluffig & Frusen Polkagrispaj

Pajbottnen:

20 småkakor med smak av choklad

2 msk kakao

25 g smör/margarin


Polkafluffet:

5 dl vispgrädde

1 burk marshmallowfluff

Några droppar pepparmyntsolja

Några droppar röd karamellfärg

1 dl polkagrisar + några dekorationer


Chokladsåsen:

125 g mörk choklad

75 g smör/margarin

½ dl socker

½ dl sirap

1 nypa salt

½ dl vatten


Gör så här:

  1. Kör kakor, kakao och smält smör i matberedare. Tryck ut smulblandningen i en springform. Ställ in den i frysen.

  2. Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluffet och några droppar pepparmyntsolja efter smak. Lägg ca en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.

  3. Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner den i den större mängden kräm. Ta ut formen från frysen och bred ut krämen i pajskalet.

  4. Ta resterande kräm och blanda i några droppar röd karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över det vita i pajskalet. Gör ett virvelmönster med en kniv i krämen.

  5. Ställ in formen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan servering.

  6. Dekorera med polkagrisarna.

  7. Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör om tills all choklad smält. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.

  8. Servera såsen varm eller kall till pajen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0