Fluffig & Frusen Polkagrispaj
Pajbottnen:
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smör/margarin
Polkafluffet:
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
Några droppar pepparmyntsolja
Några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några dekorationer
Chokladsåsen:
125 g mörk choklad
75 g smör/margarin
½ dl socker
½ dl sirap
1 nypa salt
½ dl vatten
Gör så här:
-
Kör kakor, kakao och smält smör i matberedare. Tryck ut smulblandningen i en springform. Ställ in den i frysen.
-
Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluffet och några droppar pepparmyntsolja efter smak. Lägg ca en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
-
Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner den i den större mängden kräm. Ta ut formen från frysen och bred ut krämen i pajskalet.
-
Ta resterande kräm och blanda i några droppar röd karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över det vita i pajskalet. Gör ett virvelmönster med en kniv i krämen.
-
Ställ in formen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan servering.
-
Dekorera med polkagrisarna.
-
Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör om tills all choklad smält. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.
-
Servera såsen varm eller kall till pajen.
