Devils Muffins
10 stora eller 24 små
Muffinssmeten:
4 dl vetemjöl
2 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
4 msk kakao
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl rapsolja
100 g mörk choklad
100 g Geishachoklad
24 st Dumlekolor
Dekorationen:
1 ask Noblesse
24 st valnötter
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 175º.
-
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
-
Vispa ihop mjölk, ägg och olja i minst 1 minut med elvisp. Ägget och mjölken får gärna vara lite rumsvarm.
-
Rör ner äggvispet i mjölblandningen och blanda försiktigt till en jämn smet.
-
Grovhacka den mörka chokladen och skär varje Geisha i 4 bitar.
-
Vänd ner chokladen i smeten.
-
Fördela smeten i muffinsformar. Fyll dom till lite mer än hälften.
-
Tryck ner 1 dumle (2 om du tagit stora formar) i mitten av varje muffins. Tryck bara lätt, inte så att de trycks ner i botten.
-
Grädda i ca 15 minuter (20-25 minuter för stora) i mitten av ugnen.
-
Låt svalna på galler, lägg omedelbart på en noblesseplatta på varje muffins.
-
När noblessen smält lägg på en valnöt.
