Devils Muffins

10 stora eller 24 små

Muffinssmeten:

4 dl vetemjöl

2 dl socker

4 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

4 msk kakao

1 ägg

3 dl mjölk

1 dl rapsolja

100 g mörk choklad

100 g Geishachoklad

24 st Dumlekolor


Dekorationen:

1 ask Noblesse

24 st valnötter


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175º.

  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

  3. Vispa ihop mjölk, ägg och olja i minst 1 minut med elvisp. Ägget och mjölken får gärna vara lite rumsvarm.

  4. Rör ner äggvispet i mjölblandningen och blanda försiktigt till en jämn smet.

  5. Grovhacka den mörka chokladen och skär varje Geisha i 4 bitar.

  6. Vänd ner chokladen i smeten.

  7. Fördela smeten i muffinsformar. Fyll dom till lite mer än hälften.

  8. Tryck ner 1 dumle (2 om du tagit stora formar) i mitten av varje muffins. Tryck bara lätt, inte så att de trycks ner i botten.

  9. Grädda i ca 15 minuter (20-25 minuter för stora) i mitten av ugnen.

  10. Låt svalna på galler, lägg omedelbart på en noblesseplatta på varje muffins.

  11. När noblessen smält lägg på en valnöt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0