Chokladpaj

Pajbottnen:

280 g digestivekex

25 g smör/margarin


Fyllningen:

100 g smör/margarin

225 g mörk choklad

2 dl matlagningsgrädde


Gör så här:

  1. Krossa kexen till smulor i matberedare.

  2. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.

  3. Pressa ut digestiveblandningen i en pajform.

  4. Kyl i 15 minuter.

  5. Smält chokladen över ett vattenbad.

  6. Rör ner smöret i den smälta chokladen till en jämn kräm.

  7. Ta bort från värmen och rör snabbt ner matlagningsgrädden.

  8. Blanda krämen tills den blir som en smet.

  9. Häll smeten i pajskalet.

  10. Låt den stå i kylen i minst 2 timmar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0