Chokladmuffins med Cheesecake Fyllning
Muffinsmeten:
3 ½ dl vetemjöl
1 ¼ dl kakao
1 tsk bakpulver
¼ tsk salt
125 g smör/margarin
2 ½ dl farin-eller muskovdosocker
2 ägg
1 ½ dl mjölk
Fyllningen:
300 g philadelphiaost
¾ dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 175º.
-
Blanda alla torra ingredienser till smeten förutom socker i en stor skål och ställ undan.
-
Vispa socker och smör poröst med elvisp och tillsätt ett ägg i taget.
-
Rör i de torra ingredienserna och tillsätt mjölken, blanda väl.
-
Gör fyllningen genom att vispa philadelphiaosten med en elvisp och rör i socker, ägg och vaniljsocker, blanda väl.
-
Fyll muffinsformarna med smeten.
-
Fyll upp en spritspåse med fyllningen och tryck ner sprits munstycket i muffinsmeten och tryck i ca 2 msk av fyllningen i varje muffins. Avsluta genom att dra upp spritsen så den sista fyllningen hamnar på ovansidan av muffinsen.
-
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Dom får inte gräddas för mycket, cheesecake fyllningen ska vara vit, då blir dom som godast.
