Chokladbullar
Chokladbullar
Ca 60-70 stycken
Bulldegen:
100 g jäst (för söta degar)
350 g smör/margarin
10 dl mjölk
4 dl socker
2 tsk äkta vaniljsocker
1 krm salt
2 ½ – 3 l vetemjöl
Fyllningen:
400 g rumsvarmt smör/margarin
½ – ¾ dl kakao
400 g ljus blockchoklad
Garneringen:
Finhackad mjölkchoklad
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 200-225º.
-
Smula jästen i en stor bunke.
-
Smält smör och häll på mjölken, värm till fingervarmt.
-
Häll över lite av mjölkblandningen över jästen och rör tills den lösts upp.
-
Blanda i mjöl, socker, salt och vaniljsocker.
-
Arbeta degen väl och låt den sen jäsa till nästan dubbelstorlek. Ca 60 minuter, om du väljer enkel sats räcker det med 30 minuter.
-
Dela degen i 4-6 delar och kavla ut dom.
-
Blanda ihop fyllningen.
-
Bred på fyllningen och rulla ihop degen till längder.
-
Dela längderna till lagom stora bullar.
-
Lägg bullarna i formar.
-
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
-
Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
-
Låt bullarna svalna på galler.
-
Strö över finhackad mjölkchoklad.