Chokladbullar

Chokladbullar

Ca 60-70 stycken

Bulldegen:

100 g jäst (för söta degar)

350 g smör/margarin

10 dl mjölk

4 dl socker

2 tsk äkta vaniljsocker

1 krm salt

2 ½ – 3 l vetemjöl


Fyllningen:

400 g rumsvarmt smör/margarin

½ – ¾ dl kakao

400 g ljus blockchoklad


Garneringen:

Finhackad mjölkchoklad


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200-225º.

  2. Smula jästen i en stor bunke.

  3. Smält smör och häll på mjölken, värm till fingervarmt.

  4. Häll över lite av mjölkblandningen över jästen och rör tills den lösts upp.

  5. Blanda i mjöl, socker, salt och vaniljsocker.

  6. Arbeta degen väl och låt den sen jäsa till nästan dubbelstorlek. Ca 60 minuter, om du väljer enkel sats räcker det med 30 minuter.

  7. Dela degen i 4-6 delar och kavla ut dom.

  8. Blanda ihop fyllningen.

  9. Bred på fyllningen och rulla ihop degen till längder.

  10. Dela längderna till lagom stora bullar.

  11. Lägg bullarna i formar.

  12. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

  13. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.

  14. Låt bullarna svalna på galler.

  15. Strö över finhackad mjölkchoklad.

     


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0