Bullar Med Vaniljkräm

Bullar med Vaniljkräm

15 stycken


Bulldegen:

50 g jäst (1 pkt)

100 g smör/margarin

3 ½ dl mjölk

1 dl socker

2 krm kardemumma

1 krm salt

1 liter vetemjöl


Fyllningen & Garneringen:

1 sats kokt fast vaniljkräm (pulver)

Florsocker

Kokos


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225º.

  2. Smula ner jästen i en bunke.

  3. Smält smöret och slå på mjölken. Värm till fingervarmt.

  4. Häll smörblandningen över jästen och rör om tills jästen har löst sig.

  5. Tillsätt de övriga deg ingredienserna, spar dock lite av mjölet.

  6. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa till dubbel storlek.

  7. Baka ut degen till trinda bullar.

  8. Lägg bullarna på en plåt och tryck till dom lite med handen så det blir en liten grop i mitten.

  9. Jäs dom under bakduk i 20 minuter.

  10. Lägg sen rikligt med vaniljkräm på varje bulle.

  11. Grädda i 10 minuter.

  12. Garnera de avsvalnade bullarna med florsocker utrört i vatten och (mjöl).

  13. Strö slutligen på kokos.

  14. Kan även penslas med smält smör och sen rullas i socker.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0