Bullar Med Vaniljkräm
Bullar med Vaniljkräm
15 stycken
Bulldegen:
50 g jäst (1 pkt)
100 g smör/margarin
3 ½ dl mjölk
1 dl socker
2 krm kardemumma
1 krm salt
1 liter vetemjöl
Fyllningen & Garneringen:
1 sats kokt fast vaniljkräm (pulver)
Florsocker
Kokos
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 225º.
-
Smula ner jästen i en bunke.
-
Smält smöret och slå på mjölken. Värm till fingervarmt.
-
Häll smörblandningen över jästen och rör om tills jästen har löst sig.
-
Tillsätt de övriga deg ingredienserna, spar dock lite av mjölet.
-
Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa till dubbel storlek.
-
Baka ut degen till trinda bullar.
-
Lägg bullarna på en plåt och tryck till dom lite med handen så det blir en liten grop i mitten.
-
Jäs dom under bakduk i 20 minuter.
-
Lägg sen rikligt med vaniljkräm på varje bulle.
-
Grädda i 10 minuter.
-
Garnera de avsvalnade bullarna med florsocker utrört i vatten och (mjöl).
-
Strö slutligen på kokos.
-
Kan även penslas med smält smör och sen rullas i socker.
