Vit Kladdkaka Med Täcke
Bottnen:
200 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 vaniljstång
Täcket:
1 ½ dl vispgrädde
1 tsk honung
200 g mjölkchoklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält chokladen och smöret i ett vattenbad.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Gröp ur vaniljstången och tillsätt vaniljen, chokladblandningen och mjölet till äggblandningen.
- Rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord och bröad form.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 17-20 minuter.
- Låt kakan svalna och gör täcker under tiden.
- Koka upp grädden och honungen. Låt stå medan du finhackar chokladen.
- Häll över grädden och honungen över chokladen och rör om tills chokladen har smält.
- Bred det över den kalla kakan.
- Låt det stå i kylen tills täcket har stelnat.

Kommentarer
Trackback