Vit Kladdkaka Med Täcke

Bottnen:
200 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 vaniljstång

Täcket:
1 ½ dl vispgrädde
1 tsk honung
200 g mjölkchoklad

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Gröp ur vaniljstången och tillsätt vaniljen, chokladblandningen och mjölet till äggblandningen.
  5. Rör till en jämn smet.
  6. Häll smeten i en smord och bröad form.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 17-20 minuter.
  8. Låt kakan svalna och gör täcker under tiden.
  9. Koka upp grädden och honungen. Låt stå medan du finhackar chokladen.
  10. Häll över grädden och honungen över chokladen och rör om tills chokladen har smält.
  11. Bred det över den kalla kakan.
  12. Låt det stå i kylen tills täcket har stelnat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0