Tekakor med Havregryn

35-40 stycken

Ingredienser:

1 l mjölk

5 dl havregryn

100 g jäst

20 dl vetemjöl

3 msk honung

1 tsk salt

100 g margarin/smör


Gör så här

  1. Slå mjölken över havregrynen och låt det stå över natten.

  2. Sätt ugnen på 275º.

  3. Smält smöret.

  4. Tillsätt jästen som rörts ut i lite ljummet vatten, salt, smöret, honung och vetemjöl, spar lite av mjölet för utbakning.

  5. Degen behöver inte jäsas före utbakning.

  6. Arbeta degen blank.

  7. Kavla ut degen och tag med mått ut tekakor som läggs på plåt med bakplåtspapper.

  8. Låt jäsa 60 minuter.

  9. Grädda 10 minuter eller tills de fått färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0