Tacotårta Formfranska/landgång
Ca 3 portioner
18 skivor formfranska eller landgångsbröd.
Köttfärsröran:
400 g nötfärs
1 gul lök
1 påse tacokryddmix
2 msk chilisås
1 ½ dl majs
Salt och peppar
Fyllning 1:
100 g Philadelphiaost
½ mängden köttfärsröra
1 röd paprika
Fyllning 2:
2 dl minifraiche
½ dl minifraiche örter
2 msk chilisås
Toppingen:
100 g Philadelphiaost
Resten av köttfärsröran
2-3 dl riven ost
Nachochips
-
Sätt ugnen på 200º.
-
Hacka löken och fräs den tillsammans med färsen. Tillsätt tacokryddan. Rör ner chilisåsen och låt det puttra samman i några minuter.
-
Tillsätt majsen och smaka av med salt och peppar.
-
Skär bort kanterna från brödskivorna. Bred philadelphiaost på 6 st och lägg på en plåt.
-
Fördela färsen och paprika ovanpå och lägg sen ett nytt lager med bröd.
-
Bred ut den andra fyllningen över bröden.
-
Bred philadelphiaost över ytterligare 6 brödskivor och lägg dom över andra fyllningen.
-
Toppa med resterande av köttfärsen och riven ost.
-
Garnera med nachochips runt om. Gratinera i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
-
Servera med sallad.