Tacopizza

2 plåtar

Degen:

50 g jäst

3 dl ljummet vatten

1 tsk salt

6 msk olja

9 dl vetemjöl


Tacofärsen:

500-700 g nötfärs

1 gul lök

500 g krossade tomater

2 påsar tacokryddmix


Garneringen:

1 burk majs

1 röd paprika

1-2 tomater

200 g riven ost

 

  1. Sätt ugnen på 250º.

  2. Smula sönder jästen i en bunke och häll i det ljumna vattnet, rör om så jästen löser sig.

  3. Tillsätt olja, salt och tillsist mjölet.

  4. Knåda tills degen blir fin och smidig och släpper bunken.

  5. Låt den jäsa till nästan dubbel storlek, 30-60 minuter.

  6. Hacka löken och bryn den.

  7. Tillsätt färsen och bryn den tillsammans tills all vätska är borta.

  8. Tillsätt tomatkross, tacokrydda och vatten. Låt det puttra i några minuter.

  9. Dela degen i 2 delar och kavla ut på varsin plåt.

  10. Bre på tacofärsen på degarna.

  11. Skär paprika och tomat i skivor. Fördela de tillsammans med majsen över pizzorna.

  12. Strö över osten och grädda i ca 12-15 minuter.

  13. Servera med sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0