Tacopizza
2 plåtar
Degen:
50 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 tsk salt
6 msk olja
9 dl vetemjöl
Tacofärsen:
500-700 g nötfärs
1 gul lök
500 g krossade tomater
2 påsar tacokryddmix
Garneringen:
1 burk majs
1 röd paprika
1-2 tomater
200 g riven ost
-
Sätt ugnen på 250º.
-
Smula sönder jästen i en bunke och häll i det ljumna vattnet, rör om så jästen löser sig.
-
Tillsätt olja, salt och tillsist mjölet.
-
Knåda tills degen blir fin och smidig och släpper bunken.
-
Låt den jäsa till nästan dubbel storlek, 30-60 minuter.
-
Hacka löken och bryn den.
-
Tillsätt färsen och bryn den tillsammans tills all vätska är borta.
-
Tillsätt tomatkross, tacokrydda och vatten. Låt det puttra i några minuter.
-
Dela degen i 2 delar och kavla ut på varsin plåt.
-
Bre på tacofärsen på degarna.
-
Skär paprika och tomat i skivor. Fördela de tillsammans med majsen över pizzorna.
-
Strö över osten och grädda i ca 12-15 minuter.
-
Servera med sallad.
