Tacopirog

6 portioner

Pirogen:

8-9 dl vetemjöl

100 g smör/margarin

1 tsk salt

25 g jäst

3 dl mjölk


Fyllningen:

1 burk skivade champinjoner

50 g smör/margarin

1 gul lök

500 g nötfärs

1 påse tacokryddmix

Salt och peppar

1 burk minifraiche

3 msk tomatpuré

2-3 msk chilisås

1 uppvispat ägg till pensling

 

  1. Sätt ugnen på 200º.

  2. Smält smör och tillsätt mjölk, värm till 37º.

  3. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite vätska så den löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, salt och mjöl lite i taget.

  4. Blanda ihop ordentligt och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

  5. Stek färs, lök, champinjoner och tillsätt salt, peppar, tomatpuré, chilisås och minifraiche. Låt koka ihop.

  6. Kavla ut degen till en cirkel på lätt mjölat bord. Lägg över degen i en långpanna och lägg på fyllningen på halva cirkeln.

  7. Pensla kanterna med uppvispat ägg och nyp/rulla ihop kanten.

  8. Pensla den halvmåneformade pirogen med uppvispat ägg och nagga lite lätt med gaffel.

  9. Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter eller tills den fått fin färg.

  10. Servera med sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0