Skållat rågbröd

3 stycken

Ingredienser dag 1:

2 dl hela rågkorn

4 dl grovt rågmjöl

13 dl vatten


Ingredienser dag 2:

100 g jäst

½ dl vatten

½ dl sirap

2 tsk salt

1 msk ättiksprit 12%

5 dl grahamsmjöl

15 dl vetemjöl


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º.

  2. Blanda rågkorn och rågmjöl.

  3. Häll över det kokheta vattnet.

  4. Låt stå i rumstemperatur 12 timmar.

  5. Lös jästen i det ljumna vattnet, 37º.

  6. Rör ner i det skållade mjölet.

  7. Tillsätt sirap, ättiksprit, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.

  8. Arbeta degen väl.

  9. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.

  10. Arbeta degen.

  11. Dela och forma degen till 3 limpor.

  12. Låt dom jäsa under bakduk i 40 minuter.

  13. Grädda i ca 60 minuter.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0