Semletårta

2 stycken tårtor

Semlebotten:
100 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
½ tsk salt
1 ½ dl socker
2 ägg
1 påse Dr. Oetker jäsblandning
Ca 12 dl vetemjöl

Fyllningen:
150 g mandelmassa
1-2 msk mjölk
3 dl vispgrädde
Florsocker
Lite av inkråmet

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienserna till botten, men spara ca 1 dl mjöl.
  3. Smula ner smöret så det blir jämnt fördelat i blandningen.
  4. Tillsätt mjölken.
  5. Rör om väl till en slät deg. Tillsätt extra mjöl efter behov.
  6. Dela degen i två delar och forma till två runda storsemlor, ca 20 cm i diameter.
  7. Lägg på en plåt och låt dom jäsa 15 minuter under bakduk.
  8. Pensla med uppvispat ägg.
  9. Grädda i 15-20 minuter.
  10. Låt svalna.
  11. Vispa grädden.
  12. Riv mandelmassan och blanda med mjölk.
  13. Skär av locket på semlorna och gröp ur lite av innehållet.
  14. Blanda ungefär hälften av inkråmet med mandelmassan.
  15. Fyll semlorna med fyllningen och bred/spritsa på grädden.
  16. Lägg på locket och pudra över lite florsocker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0