Schweisernötstårta
Botten:
100 g sötmandel
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 2/3 dl vetemjöl
Toppingen:
200 g Marabou Schweisernötschoklad
7 msk vispgrädde
1 msk smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mal mandeln fint i en kvarn.
- Smält smöret.
- Vispa ägg och socker pösigt, i ca 3-5 minuter.
- Blanda ner mandel, mjöl och tillsist smöret.
- Rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en springform.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
- Låt den svalna.
- Smält chokladen över ett vattenbad.
- Rör ner grädden och till sist smöret. Blanda väl.
- Bred chokladsmeten över kakan.
- Ställ den i kylen så den svalnar.

Kommentarer
Trackback