Schweisernötstårta

Botten:
100 g sötmandel
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 2/3 dl vetemjöl

Toppingen:
200 g Marabou Schweisernötschoklad
7 msk vispgrädde
1 msk smör

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mal mandeln fint i en kvarn.
  3. Smält smöret.
  4. Vispa ägg och socker pösigt, i ca 3-5 minuter.
  5. Blanda ner mandel, mjöl och tillsist smöret.
  6. Rör till en jämn smet.
  7. Häll smeten i en springform.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
  9. Låt den svalna.
  10. Smält chokladen över ett vattenbad.
  11. Rör ner grädden och till sist smöret. Blanda väl.
  12. Bred chokladsmeten över kakan.
  13. Ställ den i kylen så den svalnar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0