Schweisernötskaka

Botten:
2 ägg
3 dl socker
100 g finhackad sötmandel
1 1/4 dl vetemjöl
100 g smält smör

Toppingen:
7 msk vispgrädde
200 g Schweizernötschoklad
1 msk smör

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i ca 5 minuter.
  3. Blanda ner den finhackade mandeln, mjöl och det smälta smöret.
  4. Rör till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord och bröad springform.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
  7. Ta ut kakan och låt den svalna något.
  8. Värm grädden och låt chokladen smälta i den.
  9. Rör till en jämn smet och tillsätt smöret.
  10. Bred toppingen över kakan.
  11. Låt den stå och svalna i kylen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0