Schweisernötskaka
Botten:
2 ägg
3 dl socker
100 g finhackad sötmandel
1 1/4 dl vetemjöl
100 g smält smör
Toppingen:
7 msk vispgrädde
200 g Schweizernötschoklad
1 msk smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt i ca 5 minuter.
- Blanda ner den finhackade mandeln, mjöl och det smälta smöret.
- Rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord och bröad springform.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
- Ta ut kakan och låt den svalna något.
- Värm grädden och låt chokladen smälta i den.
- Rör till en jämn smet och tillsätt smöret.
- Bred toppingen över kakan.
- Låt den stå och svalna i kylen.

Kommentarer
Trackback