Morotsbröd med Fullkorn

8 stycken

Ingredienser:

75 g jäst

5 dl vatten

5 dl filmjölk

50 g rumsvarmt smör/margarin

1 msk salt

½ dl mörk sirap

5 dl finriven morot

10 dl fullkornsmjöl av dinkel

15 dl vetemjöl special


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250º.

  2. Smula ner jästen i en bunke.

  3. Värm vatten och filmjölk fingervarmt och häll det över jästen och rör om.

  4. Klicka ner smöret och tillsätt sirap och morötter.

  5. Blanda ner dinkelmjöl och sist vetemjöl special.

  6. Arbeta degen tills den är blank och smidig.

  7. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.

  8. Knåda samman degen lätt i bunken.

  9. Platta ut degen med mjölade händer i en långpanna, så den fyller plåten.

  10. Dela den till 8 bröd och nagga med gaffel.

  11. Låt jäsa 20-25 minuter.

  12. Grädda i nedre delen av ugnen, sänk genast värmen till 200º och grädda i 40-50 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0