Mjölkchokladkaka Med Krispig Jordnötsbotten

Ingredienserna:
1 dl ljus sirap
250 g jordnötssmör
6 dl flingor, Special K Cornflakes
450 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk

Gör så här:
  1. Koka upp sirapen i en kastrull och rör ner jordnötssmöret.
  2. Värm försiktigt upp blandningen så att jordnötssmöret smälter, men låt det inte koka.
  3. Dra kastrullen ifrån plattan och rör ner flingorna.
  4. Krossa flingorna lite och blanda tills dom är helt täckta med jordnötssmeten.
  5. Tryck ut massan jämnt i en springform klädd med bakplåtspapper.
  6. Hacka mjölkchokladen ganska fint och lägg hacket i en bunke.
  7. Koka upp grädden och mjölken och slå det över chokladhacket.
  8. Mixa det till en jämn massa i matberedare eller med mixerstav.
  9. Häll det över bottnen.
  10. Låt det stå och stelna i kylen, gärna över natten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0