Mjölkchokladkaka Med Krispig Jordnötsbotten
Ingredienserna:
1 dl ljus sirap
250 g jordnötssmör
6 dl flingor, Special K Cornflakes
450 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Gör så här:
- Koka upp sirapen i en kastrull och rör ner jordnötssmöret.
- Värm försiktigt upp blandningen så att jordnötssmöret smälter, men låt det inte koka.
- Dra kastrullen ifrån plattan och rör ner flingorna.
- Krossa flingorna lite och blanda tills dom är helt täckta med jordnötssmeten.
- Tryck ut massan jämnt i en springform klädd med bakplåtspapper.
- Hacka mjölkchokladen ganska fint och lägg hacket i en bunke.
- Koka upp grädden och mjölken och slå det över chokladhacket.
- Mixa det till en jämn massa i matberedare eller med mixerstav.
- Häll det över bottnen.
- Låt det stå och stelna i kylen, gärna över natten.

Kommentarer
Trackback