Mjölkchoklad Kladdkaka Med Apelsinkrisp

Kladdkakan:
100 g Marabou Apelsinkrokant
100 g smör
2 ägg
1 ½ dl råsocker eller vanligt socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk salt
Rivet skal + saft av ½ apelsin

Fyllningen:
100 g grovhackad Marabou Apelsinkrokant

Garneringen:
Ca 50 g mörk choklad

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält chokladen med smöret.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Rör i mjölet blandat med bakpulver, salt och chokladblandningen.
  5. Tillsätt saft och skal av apelsinen.
  6. Häll smeten i en smord och bröad form.
  7. Strö över den grovhackade chokladen.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter.
  9. Låt kakan svalna och ställ i kylen minst 2 timmar eller gärna över natten.
  10. Smält chokladen till garneringen och ringla den över den kalla kakan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0