Mjölkchoklad Kladdkaka Med Apelsinkrisp
Kladdkakan:
100 g Marabou Apelsinkrokant
100 g smör
2 ägg
1 ½ dl råsocker eller vanligt socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk salt
Rivet skal + saft av ½ apelsin
Fyllningen:
100 g grovhackad Marabou Apelsinkrokant
Garneringen:
Ca 50 g mörk choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält chokladen med smöret.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Rör i mjölet blandat med bakpulver, salt och chokladblandningen.
- Tillsätt saft och skal av apelsinen.
- Häll smeten i en smord och bröad form.
- Strö över den grovhackade chokladen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter.
- Låt kakan svalna och ställ i kylen minst 2 timmar eller gärna över natten.
- Smält chokladen till garneringen och ringla den över den kalla kakan.

Kommentarer
Trackback