Mexisallad i Tunnbrödskorg
4 portioner
Ingredienserna:
400 g nötfärs
1 gul lök
1 tsk salt
1 krm peppar
1 morot
1 tsk tacokrydda
1 grön och 1 röd paprika
100 g skivade champinjoner
1 dl tomatkross
1 dl krossad ananas
1 litet salladskålhuvud
4 hårda tunnbrödsskivor eller tunnbrödskorgar
Såsen:
1 dl starkt kryddad ketchup
1 msk finhackad gul lök
1 liten hackad tomat
Gör så här:
-
Grovhacka lök och stek den med färsen.
-
Salta, peppra och blanda ner grovriven morot.
-
Rör om och häll i tacokrydda.
-
Låt röran kallna.
-
Blanda färsröran med paprikatärningar, champinjoner, tomatkross och ananas.
-
Strimla salladskålen fint och vänd ner ca 1 dl i röran.
-
Blanda såsens ingredienser.
-
Forma tunnbrödsskivorna till skålar; Koka upp vatten och lägg skivorna på galler över vattenångan, så de mjuknar.
-
Lägg dom på uppochnedvänt glas och låt svalna.
-
Täck skålarnas bottnar med resterande sallad.
-
Fördela köttfärsröran i skålarna och toppa med sås och sallad.