Mexisallad i Tunnbrödskorg

4 portioner

Ingredienserna:

400 g nötfärs

1 gul lök

1 tsk salt

1 krm peppar

1 morot

1 tsk tacokrydda

1 grön och 1 röd paprika

100 g skivade champinjoner

1 dl tomatkross

1 dl krossad ananas

1 litet salladskålhuvud

4 hårda tunnbrödsskivor eller tunnbrödskorgar


Såsen:

1 dl starkt kryddad ketchup

1 msk finhackad gul lök

1 liten hackad tomat


Gör så här:

  1. Grovhacka lök och stek den med färsen.

  2. Salta, peppra och blanda ner grovriven morot.

  3. Rör om och häll i tacokrydda.

  4. Låt röran kallna.

  5. Blanda färsröran med paprikatärningar, champinjoner, tomatkross och ananas.

  6. Strimla salladskålen fint och vänd ner ca 1 dl i röran.

  7. Blanda såsens ingredienser.

  8. Forma tunnbrödsskivorna till skålar; Koka upp vatten och lägg skivorna på galler över vattenångan, så de mjuknar.

  9. Lägg dom på uppochnedvänt glas och låt svalna.

  10. Täck skålarnas bottnar med resterande sallad.

  11. Fördela köttfärsröran i skålarna och toppa med sås och sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0