Mexicanska Crepes
4 portioner
Fyllningen:
250 g nötfärs
1 gul lök
2 röda paprikor
1 msk margarin
2 tsk mexicansk kryddblandning
1 dl tacosås
1 dl riven ost
Salt
Peppar
Lite vatten
Crepsen:
3 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1 nypa salt
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 200º.
-
Skala och hacka lök.
-
Kärna ur och skär paprika i små tärningar.
-
Bryn färsen smulig och brun i några minuter.
-
Tillsätt lök och paprika och stek under omrörning tills röran har fått lite färg.
-
Rör i tacosås, hälften av osten, kryddblandning och ev lite vatten.
-
Smaka av med lite salt och peppar.
-
Låt röran puttra en kort stund tills det mesta av vätskan har kokat bort och det är en fast röra.
-
Låt svalna.
-
Vispa samman ägg, mjöl, lite av mjölken och ev lite salt till en slät och klimpfri smet. Späd med resten av mjölken.
-
Grädda smeten på stekjärn till crepes eller i storlek som vanliga pannkakor.
-
Fördela köttfärsröra i en sträng mitt på crepsen och rulla ihop. Lägg dom i en ugnsform.
-
Strö på resten av osten och gratinera några minuter.
-
Servera med sallad.
