Marmorerad Chokladpaj

Pajbottnen:
300 g chocolate chip cookies (ca 1 ½ pkt)
3 msk socker
150 g smält smör

Fyllningen:
200 g Philadelphiaost
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
100 g mörk choklad
1 påse snabbgelatinpulver
2 ½ dl vispgrädde

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa chokladkakorna i en matberedare eller med mixerstav.
  3. Blanda kaksmulorna med det smälta smöret och socker.
  4. Platta ut blandningen i en pajform.
  5. Grädda i ugnen i ca 6-8 minuter.
  6. Låt pajskalet kallna.
  7. Vispa Philadelphiaost, socker och vaniljsocker poröst med elvisp.
  8. Rör ner äggulor en i taget.
  9. Smält chokladen i vattenbad.
  10. Blanda hälften av äggsmeten med chokladen.
  11. Vispa grädden så den tjocknar lite, tillsätt gelatinpulver och fortsätt sen vispa tills den blivit ordentligt tjock.
  12. Rör ner hälften av grädden i äggsmeten och hälften i chokladsmeten.
  13. Lägg först på chokladsmeten och sen den andra.
  14. Dra försiktigt med en gaffel så att smetarna blandar sig, men inte för mycket.
  15. Låt pajen stå kallt minst 3 timmar, men gärna över natten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0