Marmorerad Chokladpaj
Pajbottnen:
300 g chocolate chip cookies (ca 1 ½ pkt)
3 msk socker
150 g smält smör
Fyllningen:
200 g Philadelphiaost
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
100 g mörk choklad
1 påse snabbgelatinpulver
2 ½ dl vispgrädde
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Krossa chokladkakorna i en matberedare eller med mixerstav.
- Blanda kaksmulorna med det smälta smöret och socker.
- Platta ut blandningen i en pajform.
- Grädda i ugnen i ca 6-8 minuter.
- Låt pajskalet kallna.
- Vispa Philadelphiaost, socker och vaniljsocker poröst med elvisp.
- Rör ner äggulor en i taget.
- Smält chokladen i vattenbad.
- Blanda hälften av äggsmeten med chokladen.
- Vispa grädden så den tjocknar lite, tillsätt gelatinpulver och fortsätt sen vispa tills den blivit ordentligt tjock.
- Rör ner hälften av grädden i äggsmeten och hälften i chokladsmeten.
- Lägg först på chokladsmeten och sen den andra.
- Dra försiktigt med en gaffel så att smetarna blandar sig, men inte för mycket.
- Låt pajen stå kallt minst 3 timmar, men gärna över natten.

Kommentarer
Trackback