Kycklingpaj med Chilisås

4 portioner

Pajdegen:

100 g smör/margarin

2 ½ dl vetemjöl

1-2 msk vatten


Fyllningen:

1 kall grillad kyckling

1 gul paprika

1 röd paprika

1 msk smör/margarin

2 msk vetemjöl

2 ½ dl minimat/mjölk

1 dl chilisås

1 burk ananasringar (220 g)

1-2 tsk italiensk salladskrydda

½ tsk salt

2-3 krm svartpeppar

1 uppvispat ägg (pensling)


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225º.

  2. Hacka samman ingredienserna till degen, gärna i en matberedare. Låt degen ligga kallt i ca 30 minuter.

  3. Bena ur och ta bort skinnet ifrån kycklingen. Skär den i mindre bitar.

  4. Skölj och kärna ur paprikorna. Skär dom i småbitar.

  5. Fräs paprikan. Tillsätt löken. Strö över mjöl och späd med minimat.

  6. Tillsätt chilisås och låt stuvningen koka i några minuter.

  7. Skär ananasen i bitar.

  8. Tillsätt kyckling och ananas i stuvningen. Smak av med kryddor.

  9. Häll det i en ugnssäker form.

  10. Kavla ut pajdegen till en platta lika stor som ugnsformen.

  11. Lägg pajlocket över kycklingstuvningen och pensla med ägget.

  12. Grädda i 25-30 minuter.

  13. Servera med sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0