Kycklingpaj med Chilisås
4 portioner
Pajdegen:
100 g smör/margarin
2 ½ dl vetemjöl
1-2 msk vatten
Fyllningen:
1 kall grillad kyckling
1 gul paprika
1 röd paprika
1 msk smör/margarin
2 msk vetemjöl
2 ½ dl minimat/mjölk
1 dl chilisås
1 burk ananasringar (220 g)
1-2 tsk italiensk salladskrydda
½ tsk salt
2-3 krm svartpeppar
1 uppvispat ägg (pensling)
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 225º.
-
Hacka samman ingredienserna till degen, gärna i en matberedare. Låt degen ligga kallt i ca 30 minuter.
-
Bena ur och ta bort skinnet ifrån kycklingen. Skär den i mindre bitar.
-
Skölj och kärna ur paprikorna. Skär dom i småbitar.
-
Fräs paprikan. Tillsätt löken. Strö över mjöl och späd med minimat.
-
Tillsätt chilisås och låt stuvningen koka i några minuter.
-
Skär ananasen i bitar.
-
Tillsätt kyckling och ananas i stuvningen. Smak av med kryddor.
-
Häll det i en ugnssäker form.
-
Kavla ut pajdegen till en platta lika stor som ugnsformen.
-
Lägg pajlocket över kycklingstuvningen och pensla med ägget.
-
Grädda i 25-30 minuter.
-
Servera med sallad.
