Kycklinggratäng
4 portioner
Ingredienserna:
500 g kycklinglårfilé
Salt & peppar
1 msk smör/margarin
1 röd paprika
1 gul lök
Vitlökssalt
200 g champinjoner
2 dl minifraiche
1 dl minimat
½ dl mango chutney
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 tsk paprikapulver
4 portioner kokt Jasminris
2 tomater
1 dl riven ost
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 225º.
-
Dela varje kycklingfilé i 4 eller 5 bitar.
-
Salta, peppra och bryn dom runt om i stekpannan.
-
Kärna ur och strimla paprikan.
-
Skala och hacka löken.
-
Lägg ner paprika, lök och svamp i stekpannan och fräs i 5 minuter.
-
Späd med minifraiche, minimat och mango chutney.
-
Smaksätt med tomatpuré, sambal oelek och paprikapulver.
-
Koka ihop i 5 minuter.
-
Smaka av med salt och peppar.
-
Bred ut riset i en ugnsform.
-
Lägg på kycklingröran.
-
Strö över riven ost och lägg på skivade tomater.
-
Grädda i 15 minuter.