Köttfärspaj med Morötter

5-6 portioner

Pajdegen:

1½ – 2 satser pajdeg med grahamsmjöl

100 g smör/margarin

1 ½ dl grahamsmjöl

2 dl vetemjöl

¾ tsk salt

1 ägg

Kallt vatten


Fyllningen:

2 gula lökar

125 g champinjoner

1 msk smör

400-500 g nötfärs

2 morötter

2 tsk vetemjöl

1 burk hela tomater

1 tsk blandade örtkryddor

3-4 tomater

100 g mozzarellaost

Salt, peppar och paprikapulver


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200º. Kavla ut degen och klä en stor pajform med degen.

  2. Nagga botten med en gaffel och färgrädda pajskalet 16-18 minuter.

  3. Riv morötterna, skala och hacka löken grovt. Skiva champinjonerna.

  4. Fräs lök och champinjoner i smör på ganska hög värme.

  5. Tillsätt färsen och rör om tills den är grynig.

  6. Blanda i morötterna. Strö över mjölet och rör om.

  7. Hacka burktomaterna grovt och häll dom och spadet ner i köttfärsröran.

  8. Koka upp och smaka av med salt, peppar, paprikapulver och örtkryddor.

  9. Häll fyllningen i pajskalet och lägg skivade tomater över.

  10. Strö på salt, peppar och örtkryddor. Strö lite riven ost över.

  11. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Servera med sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0