Köttfärspaj med Morötter
5-6 portioner
Pajdegen:
1½ – 2 satser pajdeg med grahamsmjöl
100 g smör/margarin
1 ½ dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
¾ tsk salt
1 ägg
Kallt vatten
Fyllningen:
2 gula lökar
125 g champinjoner
1 msk smör
400-500 g nötfärs
2 morötter
2 tsk vetemjöl
1 burk hela tomater
1 tsk blandade örtkryddor
3-4 tomater
100 g mozzarellaost
Salt, peppar och paprikapulver
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 200º. Kavla ut degen och klä en stor pajform med degen.
-
Nagga botten med en gaffel och färgrädda pajskalet 16-18 minuter.
-
Riv morötterna, skala och hacka löken grovt. Skiva champinjonerna.
-
Fräs lök och champinjoner i smör på ganska hög värme.
-
Tillsätt färsen och rör om tills den är grynig.
-
Blanda i morötterna. Strö över mjölet och rör om.
-
Hacka burktomaterna grovt och häll dom och spadet ner i köttfärsröran.
-
Koka upp och smaka av med salt, peppar, paprikapulver och örtkryddor.
-
Häll fyllningen i pajskalet och lägg skivade tomater över.
-
Strö på salt, peppar och örtkryddor. Strö lite riven ost över.
-
Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Servera med sallad.
